Kuopion lentoasemalle puolen miljoonan muodonmuutos

Kuopion lentoasema on kokenut alkuvuonna valmistuneen muodonmuutoksen. Matkustajien palvelut ja viihtyvyys paranivat Kuopion lentoasemalla jo keväällä 2014, kun lentoaseman porttialueelle avattiin uusi kahvilamyymälä. Sen jälkeen suurin osa terminaalin sisätiloista on uudistettu nykyaikaisilla sisustusratkaisuilla.

Lentoaseman ikkunoissa ja palvelutiskeillä toistuu hento kaislikkoteema. Matkalle lähtöä voi odotella laituripenkeillä tai kalliomaisilla sohvilla. Kelottuneet pöllit käyvät joko pöydästä tai jakkarasta.

– Uskomme, että lentoaseman juuri valmistunut uusi ilme nostaa palvelukokemuksen ja viihtyisyyden vielä korkeammalle tasolle, Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen Finaviasta kertoo.

Uudistuksen takana on kuopiolainen arkkitehtuuri-, taide- ja muotoilustudio Partanen & Lamusuo Oy.

– Lentoaseman ympärillä avautuu upea saarien täyttämä järvimaisema. Halusimme jatkaa tätä teemaa terminaalin sisustuksessa. Suunnitteluvaiheessa oli huomioitava, että lentoaseman tilat on luotu myös viihtymistä, mutta ennen kaikkea mutkatonta liikkumista varten, taiteilija Jaana Partanen kertoo.

Investoinnin arvo on noin 0,5 miljoonaa euroa.

Kuopio on Itä-Suomen vilkkain lentoasema. Vuonna 2015 Finavia panostaa ennen kaikkea Lapin kenttiinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.