Kuopion lentokentällä vieraili alkuvuoden aikana yli 128000 matkustajaa – Toukokuussa kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi 183,3 prosenttia vuoden takaisesta

Kuopion lentoasemalla oli yhteensä noin 128 300 matkustajaa tammi–kesäkuussa. Yhteensä kaikilla Finavian lentoasemilla matkustajia oli 12,8 miljoonaa tammi-kesäkuussa.

Kuopion lentokentän kävijämäärä kasvoi puolen vuoden aikana 0,5 prosenttia. Kotimaisia matkustajista lentokentällä oli noin 107 200 henkilöä ja kansainvälisiä noin 21 000 henkilöä.

Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen kommentoi, että lentokentällä ollaan tyytyväisiä tammi-kesäkuun matkustajien määrään.

– Matkustajat ovat halunneet lähteä Kuopion kotikentältä ja ovat olleet kiinnostuneita kotimaan reiteistä ja lomalennoista, joissa on ollut  paljon tarjontaa, Niskanen kommentoi.

Alkuvuoden kuukausista kiireisin Kuopion lentokentällä oli toukokuu, joilloin lentokentällä oli yhteensä yli 26 370 matkustajaa. Toukokuussa kansainvälisten matkustajien määrä reilusti, kun sitä verrataan kansainvälisten matkustajien määrään Kuopion lentokentällä vuonna 2018. Muutosprosentti on 183,3 prosenttia.

Niskasen mukaan kansainvälisten matkustajien määrän kasvua toukokuussa selittää se, että lomalentojen tarjontaa on ollut enemmän.

Toiseksi kiireisin kuukausi oli huhtikuu ja kolmanneksi maaliskuu.

Suomen suurimman kansainvälisen lentoaseman, Helsinki-Vantaan, kautta matkusti tammi-kesäkuussa 10,6 miljoonaa matkustajaa. Verkostolentoasemilla matkustajien määrä nousi kokonaisuudessaan 2,2 miljoonaan. Eniten matkustajien määrä kasvoi Helsinki–Vantaan (+5,0 prosenttia%) lisäksi Rovaniemellä (+7,9 prosenttia) ja Turussa (+7,4 prosenttia).

Finavia on lentoasemayhtiö, jolla on yhteensä 21 lentoasemaa. Finavian liikevaihto oli 377 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja konsernin henkilöstömäärä 2 850.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.