Kuopion pääkirjastolta voi jatkossa lainata kausikortteja urheilu- ja kulttuuritapahtumiin

Kuopion pääkirjastolta voi lainata jatkossa kausikortteja urheiluseurojen, Kuopion kaupunginteatterin ja Kuopion kaupunginorkesterin tapahtumiin. Urheiluseuroista mukana ovat KalPa, KuPS, Puijo Wolley Steelers ja Welhot. Osa kausikorteista tulee lainattavaksi vuoden 2020 aikana, mutta osa korteista on ollut lainattavissa pääkirjastolta jo tiistaista 10. joulukuuta alkaen.

– Kausikorttilainauksella kuopiolaiset saavat uusia kokemuksia ja pääsevät seikkailulle itselle ehkä tuntemattomampaan maailmaan, kertoo kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen.

Seurat ja kulttuurilaitokset ovat lahjoittaneet kausikortit lainattavaksi madaltaakseen kynnystä osallistua tapahtumiin kaikille kuopiolaisille.

– Lainattavat kausikortit tuovat tasa-arvoa kuopiolaisille niin, ettei osallistuminen tapahtumaan jää ainakaan rahasta kiinni, sanoo Puijo Wolleyn toiminnanjohtaja Niina Pirskanen.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö Sari Kauhanen puolestaan uskoo, että uudenlaisen yhteistyön myötä Musiikkikeskuksen salissa nähdään myös uusia kasvoja.

– Toivomme, että saamme lainattavien kausikorttien myötä esimerkiksi ensikertalaisia nauttimaan ennakkoluulottomasti orkesterimusiikista.

Kultakin mukana olevalta yhteistyötaholta on tulossa lainattavaksi ainakin kaksi kausikorttia. Kaikki kortit ovat lainattavissa vain Kuopion pääkirjastolta. Ne myös palautetaan samaan paikkaan eli henkilökohtaisesti asiakaspalveluun. Kausikorteilla on viikon laina-aika, mutta kirjasto toivoo, että ne palautetaan heti, kun niille ei ole käyttöä. Kausikorttien myöhästymismaksu 0,30 euroa päivässä. Jos asiakas ei palauta korttia, se mitätöidään. Kausikortteja ei voi uusia. Asiakkaalla voi olla käytössä kaksi kausikorttia samanaikaisesti, jotta tapahtumaan pääsee kaverin kanssa.

– Olemme todella innoissamme tästä uudesta avauksesta kirjaston muutenkin monipuoliseen tarjontaan sekä kiitollisia siitä, että näin moni kuopiolainen toimija halusi lähteä lainaustoimintaan mukaan, kertoo Savinainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.