Kuopion suurhanke nytkähti eteenpäin

Kuopion aseman seudulle suunniteltu matkakeskus etenee. Rakennusliike Lapti Oy on solmimassa yhteistyösopimuksen VR-yhtymän ja Kuopion kaupungin kanssa alueen kehittämisestä.

Laptin suunnitelmien mukaan aseman seudusta tulee merkittävä työpaikka-alue. Alueelle on suunniteltu liikenne- ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike- ja palvelutiloja. Hankkeen kokonaisarvo on noin 210–230 miljoonaa euroa. Tavoitteena on rakentamisen käynnistyminen vuoden 2018 aikana.

Hankkeen toteuttajatahona oleva Rakennusliike Lapti Oy kuuluu Harjavalta konserniin. Asunto- ja toimitilarakentamisen ohella Lapti on johtava terveys- ja hoivakiinteistöjen rakentaja Suomessa. Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja aluetoimistot ovat Kuopiossa, Tampereella ja Vantaalla.

Yhteistyösopimuksen hyväksymistä esitetään 8.6.2016 kaupunkirakennelautakunnalle ja edelleen 13.6.2016 kaupunginhallitukselle.

Asemanseudun kehittämistä on suunniteltu Kuopiossa pitkään. Viimeisimmässä vaiheessa kaavamuutos eteni jo hyväksyttyyn ehdotusvaiheeseen, kun kiinteistöyhtiö Technopolis vetäytyi siitä.