Kuopion vesihäiriön ongelmakohta löytyi: "Linjan sulkeminen hämmensi keskustaa"

Kuopion keskustaa ja sataman aluetta vaivanneen vedenlaatuhäiriön aiheuttaja on saatu selville. Kuopion Vesi on paikallistanut veden värjääntymistä aiheuttaneen putkivuodon Siikalahteen.

Vuotokohta löytyi Leväsentien ja Teollisuuskujan alueelta.

– Saimme venttiilit kiinni. Vuotokohdasta purkautui vettä louheeseen Siikalahden rantaan. Kohdalla ei ole kulkuväyliä, joten vesi pääsi häviämään sinne hyvin, putkimestari Jouko Kesti kertoo.

Vedenlaadussa voi esiintyä häiriöitä vielä tiistai-illan aikana. Kuopion Vesi järjesti iltapäivällä väliaikaisen vedenjakelupaikan torille, jossa se on tarkoitus pitää keskiviikkoaamuun saakka.

– Satamasta Itkonniemelle kulkeva vesijohto oli tilanteen aikaan suljettuna, koska ongelman uskottiin olevan vesistöalituksessa. Nyt se avataan käyttöön ja tilanne palaa entiselleen.

Vedenlaatuhäiriöitä on tiistaina esiintynyt muun muassa Sammonkadulla, Maaherrankadulla, Satamakadulla, Kuninkaankadulla ja Asemakadulla.Häiriöstä on ollut haittaa paitsi yksittäisille asiakkaille myös yrityksille. Muun muassa ravintola King's Crownissa Kuninkaankadulla jäi joitakin ruoka-annoksia tekemättä huonon veden vuoksi. Ravintolasta kiirehdittiin kauppaan ostamaan kanisterivettä.

– Linjan sulkeminen hämmensi keskustaa, mutta illan aikana ongelmat saadaan häviämään pois, Kesti vakuuttaa.

Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja lisäksi pyykinpesua on syytä välttää. Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti.

Kuopion valtavassa putkivuodossa ennätti valua peräti kuusi miljoonaa litraa vettä maastoon

Kuopion keskustassa vedenlaatuhäiriöitä, verkostossa iso vuoto, jakelupaikka järjestetään torille