Kuopion vesikriisi jatkuu: värjäytynyttä vettä vielä useilla alueilla

Vedenlaatuhäiriöt jatkuvat vielä useilla alueilla Kuopiossa, kertoo Kuopion Vesi. Värjäytynyttä vettä on ilmennyt perjantain vastaisena yönä keskustan, Haapaniemen, Niiralan, Puijonlaakson, Inkilänmäen, Pihlajalaakson ja Julkulan alueilla.

Väliaikainen vedenjakelu toimii seuraavilla jakelupaikoilla: Kuopion torilla, Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä (Kirkkokadun ja Varastokadun kulma sekä Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalla pysäköintialueella.

Jakelupaikat ovat toiminnassa ympäri vuorokauden ja niistä voi hakea vettä omiin astioihin. Paikalla ei ole erillistä jakeluhenkilöstöä, ja vettä voi noutaa omatoimisesti.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää. Vettä voi käyttää muun muassa wc:n huuhteluun. Kuopion Veden mukaan vettä voi kuitenkin käyttää esimerkiksi peseytymiseen.

Kuopiossa laajat vedenlaatuhäiriöt alkoivat torstaina, ja ne johtuvat Itkonniemen vesilaitoksen saneerauksesta ja siihen liittyvistä verkostotöistä. Ruosteen värjäämä vesi on ollut ruskeaa tai likaisen kellertävää.

Ylen mukaan Kuopion Vesi aikoo ottaa marraskuussa käyttöön vastaavien tilanteiden varalle häiriöistä varoittavan tekstiviestipalvelun.

Kuopion Vesi ei ole osannut arvioida tilanteen kestoa. Se kertoo tiedottavansa lisää asiasta perjantaiaamuna viimeistään kello 9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion hammashoidon aikoja peruttu perjantailta – vettä ei tule enää lainkaan hanoista

Vesi on värjääntynyttä myös yhdellä jakelupisteellä Kuopiossa

Kuopion vesikriisi: KYSistä muutama potilas aluesairaaloihin, häiriön kestosta ei tietoa

Kuopion Veden toimitusjohtaja: Tilanteen selkiytymistä ei voida taata

Kuopion vesiongelma laajenee: KYSillä kriisikokous

Ruskea vesi aiheutti kaaoksen: hammashuollon aikoja perutaan, ravintolat ongelmissa

Kuopion juomavesi värjäytyi ruskeaksi: "Ongelmat ovat kauempana kuin odotimme"

Vedenlaatuhäiriöitä voi esiintyä Kuopiossa ensi viikolla – varaa juomavettä jääkaappiin

Kuopiolaisten varattava juomavettä putkityön vuoksi