Kuopion yliopistoon tenttiakvaario

Kuopion yliopiston Canthia-rakennukseen valmistuu kesällä oppimiskeskus, jossa uutta on tenttiakvaario eli opiskelijoiden mahdollisuus tenttiä tietokoneella videokameravalvonnassa. Rakennustyö Canthian toisessa kerroksessa alkaa kahden viikon päästä.

Akvaariota on aiemmin kokeiltu ainakin Helsingin, Tampereen ja Joensuun yliopistoissa sekä Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla.

Opiskelijapalvelut ovat olleet Kuopiossa osin hajallaan. Uuden oppimiskeskuksen kustannusarvio on 600 000 euroa. Summa on osa valtion peruskorjausapua sen omistamalle yliopistokiinteistölle.

Lääketieteen toisen vuoden opiskelija Marianne Oinonen kertoo, että uudet tilat tulevat tarpeeseen.

- Valmistuisipa jo äkkiä. Melkeinpä on pitänyt mennä kirjaston poistumisen jälkeen Snellmaniaan rauhaisaa paikkaa hakeman.

Oppimiskeskukseen pystytetään 120 tietokoneasemaa itseopiskeluun. Sen läheisyyteen tulevat esimerkiksi mikrotukipalvelut, nettikahvila, opintoasiaintoimisto, työurapalvelut ja kielikeskus.

Snellmanian hallinnon tilojen remontti puolestaan valmistui maanantaina. Hallinto-osasto palaa Medistudiasta takaisin peruskorjattuihin tiloihin vaiheittain maaliskuun lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.