Kuopionlahden hotellihankkeen vetäjä: "Meille sopii kustannustehokas vau-idea"

Kuopio Sporthotel Oy:n toimitusjohtaja Heikki Korhonen on tyytyväinen Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun 18 ehdotuksen laajaan skaalaan.

– Näistä löytyy varmasti hyviä ehdotuksia, kun ehdin perehtyä näihin, Korhonen sanoi keskiviikkona kilpailutöiden näyttelyn avajaisissa.

Korhosen mukaan hotellin pitää olla laadukas ja näyttävä, mutta samalla myös kustannustehokas, koska kyseessä on yksityinen hanke.

– Meille sopii kustannustehokas vau-idea.

Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimiva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen arvioi, että 18 ehdotuksen joukossa on paljon kiinnostavia ratkaisuja, joista lähtee mielikuvitus lentoon. Jotkut ehdotusten yksityiskohdat hän kuitenkin tyrmää.

– Kuopionlahdelle ei tarvita saunamaailmaa tai uimarantaa, sillä ne ovat muualla, Kantanen sanoo ja viittaa matkustajasatamaan suunnitteilla olevaan saunamaailmaan sekä Väinölänniemen uimarantaan.

– Sen sijaan Kuopionlahden rannassa voisi olla avointa tilaa ja piknik-paikkoja, jossa voi viettää aikaa koko perheen kanssa.

Kantasen mielestä on myös tärkeää, että kaavassa varmistetaan Maria Jotunin kadun autoliikenne. Katu on keskeinen kulkuväylä keskustaan ja torin alle.

– Lisäksi kongressihotellista pitäisi päästä kulkemaan sisäkautta musiikkikeskukseen.

Kuopiolahden rantaan ehdotetaan saunaa ja uimalaa – katso kuvat kaikista ideoista