Kuopioon harvinainen tunnustus

Kuopion kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueelle on myönnetty CAFin ulkoisen arvioinnin tunnustus. Kaupunkiympäristö sai Verraton CAF käyttäjä -tunnuksen ensimmäisenä organisaationa Suomessa. CAF on EU-jäsenmaiden yhteistyönä julkiselle sektorille suunniteltu organisaatioiden laadunarviointimalli.

Valtiokonttorin myöntämää tunnustusta edelsi ulkoinen arviointi, jossa käytiin läpi kaupunkiympäristön palvelualueen itsearviointi- ja kehittämisprosesseja sekä laadunhallinnan kokonaistilaa muun muassa arviointikäynnin ja haastattelujen perusteella.

Valtiokonttorin arviointiryhmän mukaan kaupunkiympäristön palvelualueen henkilöstö on osallistunut aktiivisesti itsearviointien tekemiseen. Valtiokonttori toivoo, että Kuopion esimerkki rohkaisee kaikkia muitakin julkishallinnon organisaatioita hakemaan ulkoista arviointia itsearviointien tueksi.

– Tähän hienoon tulokseen on päädytty vuosien työllä, josta kiitokset koko henkilöstölle. Tärkein havainto matkan varrella on ollut, että emme kehitä toimintaamme sertifikaattia vaan oman työmme sujuvuutta ja toimivuutta varten, sanoo vs. kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen.

Verraton CAF -käyttäjätunnustus myönnetään ulkoisen arvioinnin perusteella CAF-mallilla (Common Assessment Framework) tehdystä suunnitelmallisesta laatutyöstä. Tunnustuksen myöntää Suomessa Valtiokonttori, joka kansallisella tasolla vastaa ulkoisen arvioinnin järjestämisestä. Ulkoista arviointia voi hakea kaikki julkishallinnon organisaatiot tai organisaation osat, jotka ovat kehittäneet organisaatiotaan CAF-mallilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.