Kuopioon on tulossa viisi uutta korttelileikkipaikkaa

Kuopion kaupunki rakentaa Pirttiniemen kärkeen korttelileikkipaikkaa, jonka teemana ovat Hans Christian Andersenin sadut.

Satumetsän ilme luodaan leikkivälinesarjalla. Puistoon tulee muun muassa monitoimilaite, jossa fyysistä haastetta eri ikäisille lapsille, mutta digitaalisesti toimivia satuja ja virtuaalisia leikkejä.

Leikkialueen pohjoispuolelle rakennetaan hiekkatekonurmipintainen miniareena, jossa voi pelata vaikkapa jalka- ja koripalloa sekä sählyä.

Pirttiniemenkärjen eteläosaan rakennetaan uimapaikka. Aivan Pirttiniemenkärkeen on suunniteltu myös oleskelu- ja grillikatos. Alueelle rakennetaan esteetön kulku. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 270 000 euroa.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta hyväksyi keskiviikkona korttelileikkipaikan ja uimapaikan yleissuunnitelmaehdotuksen nähtäville. Puisto on tarkoitus rakentaa ensi vuonna.

Uusia korttelileikkipaikkoja on tällä hetkellä suunnittelussa yhteensä viisi kappaletta. ne on tarkoitus toteuttaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Rautaniemeen on tulossa Keilanrinteenpuisto, joka on ajoitettu vuodelle 2020. Samana vuonna on tarkoitus rakentaa Lehtoniemeen Kuikkanotkon puisto ja Hiltulanlahteen Melalahdenpuisto. Näitä ennen on kuitenkin aikataulutettu vuodelle 2019 Petosenpuiston rakentaminen Jynkkään

Puistojen lisäksi kaupunki rakentaa myös lähiliikuntapaikkoja. Sellainen on tulossa esimerkiksi Julkulan Kiviniemenrantaan vuonna 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.