Kuopioon suunnitellaan uuden krematorion rakentamista

Kuopion ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto esittää uuden krematorion rakentamista. Kustannusarvio on lähes neljä miljoonaa euroa.

Rakennusta on suunniteltu puistopäällikön toimiston ja asuinrakennuksen tilalle. Neuvoston mukaan tilat voidaan sijoittaa uuteen rakennukseen logistisesti, teknisesti ja toiminnallisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Tuhkaustoiminta ei keskeydy ja tuhkauskapasiteetti pystytään vähintään kaksinkertaistamaan.

Yhteinen kirkkovaltuusto käsittelee hankesuunnittelun syksyllä.

Krematorion viimeisin laajennus on vuodelta 2013. Viime vuonna tuhkattiin 1 302 vainajaa.

Lisäksi tiistaina kokoontunut neuvosto esittää Lehto Asunnot Oy:n ostotarjouksen hyväksymistä Suokadulla sijaitsevan keskusseurakuntatalon rakennusoikeudesta. Tarjouksen mukaan neliöhinta on 603 euroa. Päätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Keskusseurakuntatalosta luopuminen edellyttää ratkaisua tuomiokirkkoseurakunnan tulevista tiloista, joista päätetään syksyllä.

Jatkovalmisteluun on otettu kolme vaihtoehtoa: Kiinteistö Oy Kuopion Maakuntatalo Piispankadulla, Vanha Pappila Kuninkaankadulla ja tontille rakennettava uudisrakennus sekä Vanha Pappila, joka peruskorjattaisiin kuten vaihtoehdossa kaksi. Kokoontumistilat sijoittuisivat tuomiokirkon läheisyyteen Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmaan rakennettavaan Kryptaan. Kryptan bruttopinta-ala olisi 603 neliötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion krematorion toimintaan uhkaa tulla katkos, jos savukaasujen puhdistusta ei ole ensi vuoden lopussa

Uusimmat

Savo

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Airbnb-tarjonta kasvaa Savossa – Martti Kainulainen osti huonekalut ja tuunasi tyhjästä omakotitalosta majapaikan

Puistoon kylvetyistä nakinpalasista löytyi oikeaa myrkkyä

Sunnuntaina huomattu vesivuoto on korjattu

Tuusniemeläismiehen ajo autolla oli liian epävarmaa

Kuopiolaislähtöiset opettajat Annulotta ja Joonas Marjanen aloittavat 3. lukuvuoden Qatarissa – Arabimaassa säväyttivät kameliravit ja auringonlaskut

Purettavalla koululla sytytettiin palo – paikalta poistui nuorisoa

26 kertaa kortitta ajosta kärynnyt huumekuski oli matkustajana toisen huumekuskin autossa, josta löytyi varastettua tavaraa

Raitistunut "Erkki" joutui useita kertoja putkaan humalassa – Ministeri Kiuru: "Selviämisasemia on oltava joka maakunnassa"

"Alle 1,5 promillen humalassa harvoin tullaan" – Savon ainoalla selviämisasemalla ei moralisoida vaan autetaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.