Kuopiossa järjestetään pyöräilytapahtuma sinkuille – kaikki täysi-ikäiset tervetulleita

Kuopion torilta starttaa lauantaina 23. heinäkuuta sinkkuihmisille suunnattu pyöräretki. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset.

– Ei siellä tarvitse sataprosenttisen vakavalla mielellä olla, voi tulla etsimään ihan ystäviäkin. Myös kaikki seksuaaliset suuntautumiset ovat ok, tapahtuman järjestäjä, Ari Paanala Kuopion hyötypyöräilijöistä kertoo.

Paanala on ollut aiemmin mukana Kuopion taidemuseon järjestämissä treffitapahtumissa. Sinkuille suunnattuja pyöräretkiä on pidetty monessa kohteessa ulkomailla, mutta Paanala ei muista kuulleensa, että Suomessa olisi ollut aiemmin vastaavaa.

– Sekä hyötypyöräilijöissä että muussa tuttavapiirissäni on ollut jonkin verran kiinnostusta tällaiseen, Paanala kertoo.

Museon sinkkutapahtumissa on Paanalan mukaan ollut osallistujia kymmenestä noin viiteenkymmeneen. Sinkuille suunnatun pyöräilyretken suosiota on hänestä vaikea arvioida ennakkoon.

– Ainakaan mitään suurempia tapahtumia ei sinä viikonloppuna pitäisi olla.

Retki alkaa kello 14. Kestoksi on ajateltu muutamaa tuntia, mutta Paanala muistuttaa, että osallistujat voivat olla mukana sen verran kuin heistä sopivalta tuntuu.

Pyöräilymatkan ja vauhdin on tarkoitus olla kaikenlaisille osallistujille sopivat.

– Kyseessä ei ole mikään kuntoilutapahtuma: ei mennä sataa kilometriä, vaan sellainen matka, jonka jokainen jonkin verran pyörällä ajanut pystyy polkemaan, Paanala sanoo.

Pyöräilyreitti päätetään retken alussa osallistujien toiveiden ja sään mukaan. Kohteena voisi olla esimerkiksi jokin kaupungin huvimajoista, nuotiopaikoista tai terasseista. Huonon kelin sattuessa tapahtuma siirretään sunnuntaille 24. päivään.

Ehdotuksia pyöräretken kohteesta otetaan vastaan myös tapahtuman keskusteluseinällä Facebookissa.

Linkki Facebook-tapahtumaan: Kuopion sinkkupyöräily