Kuopiossa terasseja putkahtaa pystyyn pikavauhtia

Kuopion ravintolakorttelissa Kauppakadulla kävi sunnuntaina iltapäivällä huiske. Ravintoloiden terasseja pysytettiin pikavauhtia, jotta kevään kutsuun voitaisiin vastata ja täyttää asiakkaiden odotukset.

– Tavoitteena on saada terassit auki vielä tänään, Vararengasravintoloiden business controller Laura Lybeck kertoi Nousun ja Glorian kulmilla.

Jo perjantaina Mualiman Napa Kuopion torilla pullisteli auringonpaisteesta ja lämmöstä nauttivia kuopiolaisia ja Kauppakadulla Maljan terassi veti myös kansaa.

– Meillä terassi on auki läpi vuoden joulua ja juhannusta lukuun ottamatta. Terassikausi alkoi jo joulukuussa, Maljan ravintolapäällikkö/yrittäjä Mika Kilpeläinen kertoi. Apuna Maljan ennätyspitkässä terassikaudessa ovat viltit ja lämmittimet.

Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen kertoo, että Isä Camillon terassin ensimmäinen osa Kauppakadun puolella aukeaa ensi viikolla ja loput korttelin terassitilasta rakennuksen päädyissä 23.4.

Kuopion matkustajasatamassa terassikausi polkaistaan käyntiin Vararengasravintoloiden Albatrossissa ensi perjantaina.

PeeÄssän Wanha Satama seuraa viimeistään vappuaattona, kertoo ravintolapäällikkö Sini Vainikainen.

Keskustassa Rosson ja Coffee Housen terassit aukeavat, kun kaupunki on puhdistanut Haapaniemenkadun – tai viimeistään vappuna.