Kuopiossa vieraillut Jussi Halla-aho haukkui kokoomuksen: "Se on keskeltä jakautunut puolue"

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä perussuomalaisten pitää olla valmiina myös siihen, että Antti Rinteen (sd.) vetämissä neuvotteluissa ei synny hallitusta.

– Näkisin niin, että Rinteellä ei ole kovin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Jos tämä hallituksen muodostaminen keskustan kanssa epäonnistuu, niin kokoomuksen hinta ei ole ainakaan laskenut. Eikä perussuomalaistenkaan, Halla-aho sanoi sunnuntaina Savon Sanomien haastattelussa Kuopiossa.

Halla-aho ennustaa, että hallitusneuvottelijat eivät tuo julkisuuteen ikäviä kompromisseja ainakaan juuri eurovaalien alla. Ne pidetään 26. toukokuuta.

Perussuomalaisten kannattajat ovat olleet pettyneitä siihen, että puolue ei ole nousemassa hallitusvastuuseen.

– Tämä ei ole meidän käsissämme. Olemme halukkaita hallitusyhteistyöhön kaikkien kanssa, mutta emme hinnalla millä hyvänsä.

Halla-ahon mielestä perussuomalaisia pyritään eristämään, jotta heidän äänestäjänsä saataisiin turhautumaan äänestämiseen.

– Siinä on ihan selkeä strategia. Ainoa tapa murtaa tämä eristäminen, on näyttää muille puolueille, että me emme katoa odottamalla.

Hänestä kokoomus ei ole antanut kovin hyvää kuvaa yhteistyökyvyistään.

– Kokoomuksessa käydään varmaan nyt aika paljon sisäistä keskustelua, mihin asentoon puolueen pitäisi asettua, jos se oppositioon päätyy. Se on keskeltä jakautunut puolue. Vaalitulos ja oppositioon joutuminen synnyttää varmaan jonkinlaista painetta linjan tarkistukseen.

 

Halla-ahon mielestä oppositiossa hallituksen tekemisiä kritisoidaan silloin, kun siihen on aihetta.

– Emme kannata periaatteen vuoksi räksyttämistä. Tuemme hallitusta, kun sen toimet sen ansaitsevat, mutta kovin hyvää ei näytä olevan tulossa, kun katsoo hallituspohjaa.

Hän odottaa eurovaaleissa menestystä kansallismielisille, jotka vastustavat hallitsematonta maahanmuuttoa.

– Haluamme, että Eurooppa pysyy eurooppalaisena. Massasiirtolaisuus varsinkin islamilaista maista rapauttaa parhaita eurooppalaisia arvoja.

Halla-ahon mielestä Euroopan kansallismieliset puolueet kärsivät amatöörimäisyydestä, kun kaikki eivät ymmärrä mikä on taktisesti järkevää toimintaa.

Perussuomalaisten tavoitteena on saada eurovaaleissa vähintään kolme paikkaa.

Hänen mukaansa eduskuntavaaleja olisi pitänyt siirtää kuukaudella ja pitää ne yhdessä eurovaalien kanssa.

– Tämä ei sopinut kaikille puolueille, varsinkin SDP:lle ja RKP:lle, koska ne laskevat hyötyvänsä siitä, että äänestysprosentti jää hyvin matalaksi.

 

Kuopiossa sunnuntaina perussuomalaisten eurovaalitilaisuudessa vieraillut Halla-aho ei halunnut ottaa suoraan kantaa Kuopioon suunnitellun Finnpulpin sellutehtaan toteutumismahdollisuuteen tai itärataan.

Hän on aiemmin ilmoittanut kannattavansa Kemin tehdashanketta.

– Hakkuiden määrää voidaan lisätä tai ainakin pitää ennallaan. On parempi, että sellua tuotetaan vastuullisesti Suomessa kuin että Kiina parturoi Etelä-Aasian sademetsiä. Se on tärkeää myös Suomen työllisyydelle.

Rata- ja tieverkoissa kaikkia investointeja ei pitäisi suunnata Turun, Tampereen ja Helsingin suunnalle, vaan korjata olemassa olevia ja varsinkin teollisuuden kannalta tärkeitä yhteyksiä muualla Suomessa.

– Toimiva liikenneyhteydet tarvitaan, että ruuhka-Suomen ulkopuoliset alueet pysyvät elinkelpoisina. Se on myös ideologinen ja poliittinen valinta.

Jussi Halla-Aho käväisi Kuopiossa vauhdittamassa puolueen eurovaalikampanjaa. Kuva: Juha Poutanen
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Henkilöauto peruutti jalankulkijan päälle – naiselle vakavat vammat

Vältä näitä virheitä mansikoita poimiessa

Päihtyneet miehet raahasivat varastettua vessaa mukanaan – sivullinen keskeytti erikoisen rikoksen

Pieksämäen Iso-pappilan pihalla on nähty monenlaista elämää yli 400 vuoden aikana

Rautalammin vesikatko kestää iltapäivään - vedenjakelupiste auki

Kuhajätti nousi Juurusvedestä

Puijolle lisättiin pyynnöstä bussivuoroja – nyt linja-autot ajavat tyhjillään

Tulli paljasti satojentuhansien eurojen subutex-huumebisneksen Savossa

Teinien kostea ilta päättyi pahoinpitelyihin Ylä-Savossa – keittiöveitsestä tuli haava kaulallekin

Vedentulo katkesi Rautalammilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.