Lähde labyrinttiin pohtimaan elämääsi: kuopiolaiskirkko kävelyttää kivikuvioitten välissä

Pienten kivien rykelmät kirkkosalissa pysäyttävät lähipäivinä ne, jotka asioivat Kuopion Pyhän Johanneksen kirkossa Männistössä.

Pastori Salla Tyrväinen sanoo, että seitsenkehäisen labyrintin sisällä on mahdollista rauhoittua arkikiireestään ja käydä vaikka läpi mieltään askarruttavia asioita.

Labyrinttikuvion on ihmiskunnan yhteistä perintöä jo 4 000 vuoden takaa. Kuvioitten merkitys ja käyttötarkoitus on vaihdellut.

Roomalaiset käyttivät labyrinttikuvioita ovilla ja porteilla eksyttääkseen pahat henget. Itämeren rannoilla kivisiä labyrinttejä tehtiin kalasatamiin, ja rukousmaisilla kävelyllä pyydettiin hyviä saaliita ja suotuisia ilmoja. Muinaiset hopi-intiaanit liittivät labyrinttikävelyn elämänkulkuunsa ja sen valintoihin.

Tyrväinen korostaa, että kirkon labyrintissä voi harjoittaa meditaatiota kuka tahansa uskonkunnasta tai maailmankatsomuksesta riippumatta.

– Tähän labyrinttiin ei eksytetä. Se kuljettaa ihmisen keskipisteeseen ja sieltä pois. Kristillisestä näkökulmasta labyrinttiin liittyvä matkanteko on Raamatun keskeinen teema, Tyrväinen selvittää.

Ohjatut labyrinttikävelyt tällä viikolla ke klo 18, to klo 18, la klo 12 ja klo 15. Kirkkosali auki itsenäistä labyrinttikävelyä varten tällä viikolla ke ja pe klo 9-15, to 9-17.30 ja klo 19-20, la klo 10-11.30 ja klo 13-14.30.

Uusimmat

Savo

Mies tuomittiin viestintärauhan rikkomisesta - metsästysseuran jäsenillä rajua riitaa

Palamaan syttyneellä kiskobussilla oli ongelmia jo matkalla – matkustaja: "Kyydissä oli paljon alaikäisiä ja koululaisia"

Kaupunki uusii hulevesimaksuja ja -järjestelmää

Teollisuusliitto ei kommentoi Keitele Groupin painostusepäilyjä – syynä työtaistelun jatkuminen

Kaupunki lahjoittaa kuopiolaisille 300 ruusun juurakkoa

Lämmin elokuu lisäsi otsonin muodostumista Pohjois-Savossa – ilmanlaatu pääosin hyvä tai tyydyttävä

Oikaisu 11. lokakuuta julkaistuun juttuun Finnpulpin yleisötilaisuudesta

Kiskobussi syttyi tuleen - matkustajat evakuoitiin asemalle

Israelilaisten lomakylän rakentaminen liikahtamassa Kaavilla

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Iisalmessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.