Lähde labyrinttiin pohtimaan elämääsi: kuopiolaiskirkko kävelyttää kivikuvioitten välissä

Pienten kivien rykelmät kirkkosalissa pysäyttävät lähipäivinä ne, jotka asioivat Kuopion Pyhän Johanneksen kirkossa Männistössä.

Pastori Salla Tyrväinen sanoo, että seitsenkehäisen labyrintin sisällä on mahdollista rauhoittua arkikiireestään ja käydä vaikka läpi mieltään askarruttavia asioita.

Labyrinttikuvion on ihmiskunnan yhteistä perintöä jo 4 000 vuoden takaa. Kuvioitten merkitys ja käyttötarkoitus on vaihdellut.

Roomalaiset käyttivät labyrinttikuvioita ovilla ja porteilla eksyttääkseen pahat henget. Itämeren rannoilla kivisiä labyrinttejä tehtiin kalasatamiin, ja rukousmaisilla kävelyllä pyydettiin hyviä saaliita ja suotuisia ilmoja. Muinaiset hopi-intiaanit liittivät labyrinttikävelyn elämänkulkuunsa ja sen valintoihin.

Tyrväinen korostaa, että kirkon labyrintissä voi harjoittaa meditaatiota kuka tahansa uskonkunnasta tai maailmankatsomuksesta riippumatta.

– Tähän labyrinttiin ei eksytetä. Se kuljettaa ihmisen keskipisteeseen ja sieltä pois. Kristillisestä näkökulmasta labyrinttiin liittyvä matkanteko on Raamatun keskeinen teema, Tyrväinen selvittää.

Ohjatut labyrinttikävelyt tällä viikolla ke klo 18, to klo 18, la klo 12 ja klo 15. Kirkkosali auki itsenäistä labyrinttikävelyä varten tällä viikolla ke ja pe klo 9-15, to 9-17.30 ja klo 19-20, la klo 10-11.30 ja klo 13-14.30.

Uusimmat

Savo

Attendon äkkilähtö ruuhkautti hoivapalvelut Siilinjärvellä: "Tämä on poikkeustilanne"

Metsästäjä ampui ilveksen ja soitti poliisille – metsästyskieltoa kaksi vuotta

Pohjois-Savon työttömyys laskee yhä – Siilinjärvi erottuu tilastossa edukseen

Nyt se on virallista: Kuopio sai uuden Guinness World Recordsin!

Luunmurskaajalla tempaissut sai rouvan jäätymään Kuopiossa: "Minun pitäisi tilata ambulanssi..." – Katso video, miten mies selvisi tuulessa

Iisalmelainen Lotta Tainio, 18, on ehdolla Saimaan kauneimmaksi

Poliisi eristi kadun Kuopiossa tutkinnan takia – poliisikoira kaipasi työrauhaa

Kiuruveden varastopalo alkoi epäonnisesta kipinästä – yrittäjä: "Voiko v***tukseen kuolla?"

Ilmavoimien upseerien syytteet käsitellään erikseen – Ex-komentajat saivat pyyntönsä läpi ja todistajia kuullaan kahdesti

Kuopion pitäjäraadit lunastivat paikkansa: "Koulun säilyttäminen on yksi tämän kauden kohokohtia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.