Lähde labyrinttiin pohtimaan elämääsi: kuopiolaiskirkko kävelyttää kivikuvioitten välissä

Pienten kivien rykelmät kirkkosalissa pysäyttävät lähipäivinä ne, jotka asioivat Kuopion Pyhän Johanneksen kirkossa Männistössä.

Pastori Salla Tyrväinen sanoo, että seitsenkehäisen labyrintin sisällä on mahdollista rauhoittua arkikiireestään ja käydä vaikka läpi mieltään askarruttavia asioita.

Labyrinttikuvion on ihmiskunnan yhteistä perintöä jo 4 000 vuoden takaa. Kuvioitten merkitys ja käyttötarkoitus on vaihdellut.

Roomalaiset käyttivät labyrinttikuvioita ovilla ja porteilla eksyttääkseen pahat henget. Itämeren rannoilla kivisiä labyrinttejä tehtiin kalasatamiin, ja rukousmaisilla kävelyllä pyydettiin hyviä saaliita ja suotuisia ilmoja. Muinaiset hopi-intiaanit liittivät labyrinttikävelyn elämänkulkuunsa ja sen valintoihin.

Tyrväinen korostaa, että kirkon labyrintissä voi harjoittaa meditaatiota kuka tahansa uskonkunnasta tai maailmankatsomuksesta riippumatta.

– Tähän labyrinttiin ei eksytetä. Se kuljettaa ihmisen keskipisteeseen ja sieltä pois. Kristillisestä näkökulmasta labyrinttiin liittyvä matkanteko on Raamatun keskeinen teema, Tyrväinen selvittää.

Ohjatut labyrinttikävelyt tällä viikolla ke klo 18, to klo 18, la klo 12 ja klo 15. Kirkkosali auki itsenäistä labyrinttikävelyä varten tällä viikolla ke ja pe klo 9-15, to 9-17.30 ja klo 19-20, la klo 10-11.30 ja klo 13-14.30.

Uusimmat

Savo

Kallavesi sai jääpeitteen, mutta järveltä kannattaa vielä pysyä poissa

Mies pakeni poliisia mönkijällä

Rautalammin lukiolaisten Tontturap ei ole ihan perinteinen joululaulu

Paikallista taksia turha yrittää keskuksen kautta – Moni taksi lopettanut ja taksiasemakin suljetaan

Kuopion Lippumäkeen rakennetaan yksityistä jäähallia: "Tämä on liikuntakeskusalueena ihan huikea"

Joulupukki ja tontut houkuttelevat Puijolle

Rattijuoppo ajoi ojaan, auto romuttui

Luistelemaan pääsee Kuopiossa vaikka heti, mutta laduista avattu on vasta muutama – tarkista avoinna olevat paikat tästä

Lukiolaisen jätskibisnes törmäsi rajoituksiin – "Kaupunki ei kannusta yrittämään. On kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan"

Pelastusylijohtaja: Pelastustoimen aika tulla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun – myös ilmastonmuutoksesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.