Laajakaistalle maakunnallinen tiedotushanke

Pohjois-Savon laajakaistarakentamisen tueksi käynnistetään kolmivuotinen Kaista Savoon -niminen viestintä- ja markkinointihanke. Sen tarkoituksena on valokuituverkkoon liittyvän tiedon, kiinnostuksen ja osaamisen lisääminen.

Hankkeelle on myönnetty 520 000 euron rahoitus, joka tulee kokonaisuudessaan valtiolta ja EU:lta. Hankkeen viestintäpäälliköksi nimitettiin Minna Jaakkola .

Kaista Savoon -hanke palvelee kaikkia maakunnan laajakaistarakentajia, jotka ovat tällä hetkellä Savon Kuitu, Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta sekä Kaisanet. Hankkeen tiedotuksen ja markkinoinnin kohderyhmänä ovat niin kuluttajat, yritykset, yhteisöt kuin vapaa-ajan asukkaatkin.

Hanke pyrkii tuottamaan kansantajuista tietoa laajakaista eduista ja palveluista, ja auttaa näin kuluttajaa oman ratkaisun tekemisessä. Hanke järjestää kunta- ja kylätilaisuuksia sekä esimerkiksi yrittäjille suunnattuja teematilaisuuksia laajakaistan mahdollisuuksista.

Hanke myös rakentaa koko maakunnan alueelle asiamiesverkoston, joka antaa lähitukea laajakaistaa koskeviin kysymyksiin kuntalaisille omassa kunnassa. Asiamiesten koulutus aloitetaan ja hankkeen nettisivut julkaistaan huhtikuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.