Lakiavun hinta käy ortodokseille kalliiksi

Iisalmen ortodoksinen seurakunta maksoi viime vuonna palvelujen ostoja noin 70 000 euroa enemmän kuin vuonna 2014. Valtuutetut vaativat perjantaina seurakunnanvaltuuston kokouksessa tiedokseen, paljonko rahaa on mennyt lakiasiaintoimisto LakiMajakan kuluihin.

Palvelujen ostot vuonna 2014 olivat 65 700 euroa ja viime vuonna 136 300 euroa. Lakimiehen laskut on kirjattu palvelujen ostoihin.

Kesken toimikautta vuosi sitten vaihdettu uusi seurakunnanneuvosto teki toimeksiantosopimuksen LakiMajakan kanssa lakiasiainpalvelujen ostosta, mutta valtuutetut eivät tiedä sopimuksen sisältöä. Senkin he vaativat nähtäväkseen.

Kirkkoherran hallinnollisia töitä Iisalmen seurakunnassa hoitava piispa Arseni kertoi, että ortodoksinen kirkko on sitoutunut maksamaan lakiasiaintoimiston kulut antamalla avustusta Iisalmen seurakunnalle LakiMajakan laskuihin.

Tilinpäätöksessä on toiminta-avustuksia viime vuodelle 52 300 euroa.

– Valtuusto on esittänyt jo viime syksynä neuvostolle, että toimeksianto pitää lopettaa, mutta mitään ei ole tapahtunut, valtuutettu Aimo Saloranta sanoi.

Uusimmat

Savo

Luistelemaan pääsee Kuopiossa vaikka heti, mutta laduista avattu on vasta muutama – tarkista avoinna olevat paikat tästä

Lukiolaisen jätskibisnes törmäsi rajoituksiin – "Kaupunki ei kannusta yrittämään. On kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan"

Pelastusylijohtaja: Pelastustoimen aika tulla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun – myös ilmastonmuutoksesta

Uusi ylijohtaja: Pelastusopistolle on tiedossa rooli varautumisen ja pelastustoimen osaamiskeskuksena

Lapinlahden Valion tehtaanjohtaja Kari Lappi jättää työnsä: "Pää on täynnä uusia ideoita"

Kärvistelevän jonottajaisän toive kokisletkassa: Olisipa enemmän pakkasta, niin tölkki tarttuisi oikein kunnolla huuleen

Leppävirran Alapihan koululaiset vaelsivat riemusaatossa uuteen kouluun – katso kuvasarja

THL:n tutkija päivittelee rekan aiheuttamaa kaaosta: "Tässä on kyse valtavasta mielikuvamarkkinoinnista"

Kokis-rekan tausta paljastui: Rahtasi renkaita kuopiolaisfirmassa 1980-luvulla – yöksi parkkiin torille

Kuopion huumepoliiseilta jäljennetty suurin viestijoukko oli luettu perusteettomasti - KKO laittoi pisteen erityisille etsinnöille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.