Lakko sai kuljettajien mielet apeaksi

Auto- ja kuljetusalan (AKT) Kuopion osaston varapuheenjohtajan ja Kuopion Liikenteen pääluottamusmiehen Juhani Ahon puhelin alkoi piristä heti iltaviiden jälkeen maanantaina. Uutinen AKT:n hylkäämästä sovintoehdotuksesta on juuri saavuttanut jäsenet tekstiviestillä.

- Nyt tämä alkoi. Henki on hyvä. Odotetaan vielä, jos Lonka jättäisi illalla uuden sovintoehdotuksen, Aho mietti vielä toiveikkaana.

Uutta ehdotusta ei kuitenkaan tule, ja lakko on tosiasia.

- Aika apea mieli tässä on, vaikka lakko onkin oikeutettu. Tiedän, että meillä oli tällä kertaa todellista neuvotteluhalukkuutta. Enitenhän tässä kärsivät syyttömät eli matkustajat, Kuopion Liikenteen työsuojeluvaltuutettu Seppo Haapala sanoi.

AKT:n lakko alkaa tiistaina kello 18. Se näkyy ensimmäiseksi tavallisen ihmisen arjessa bussiliikenteen tyrehtymisenä.

- Paikallisvuorot ajetaan vielä päätepysäkille, jos niiden lähtöaika on ennen kuutta. Bussit ajetaan sitten tyhjinä varikolle, Juhani Aho kertoo.

Muutamia paikallisvuoroja ajetaan Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa esimiesten voimin maanantaista perjantaihin. Myös pitkän matkan vakio- ja pikavuoroja vähennetään reilusti. Kuopion Liikenne ei aja kaukovuoroja ollenkaan.

Finnairin, Finncommin ja Blue1:n lennot jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Kotimaan ja ulkomaan lentoihin saattaa kuitenkin tulla joitakin viivästyksiä.

Useita busseja kulkee lakon aikana Savossa

Postilakko voi peruuntua

Linja-autoyrittäjillä helteinen yö edessä