Lakon vaikutukset näkyvät koulu- ja päiväkotiruokailussa Siilinjärvellä

Maanantaina alkavaksi suunniteltu Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n kahden vuorokauden lakko vaikuttaa ruoka- ja puhtauspalveluihin erityisesti Siilinjärvellä.

Kunnan ruokapalvelu ei tarjoile lakon aikana lämpimiä aterioita kouluissa, päiväkodeissa ja kehitysvammaisten päiväkodeissa.

Yksiköt järjestävät ruokailun itse, mikä tarkoittaa pääasiassa välipalatyyppistä lounasta kuten leipää, hedelmiä ja jugurttia. Myös kiinteistöjen kiinteistönhoitajat ovat suurimmalta osin lakon piirissä.

Lakon ulkopuolella Siilinjärvellä ovat kotihoidon ateriapalvelut, ympärivuorokautisten yksiköiden ateriapalvelut (terveyskeskuksen vuodeosasto, Vanhan Pappilan palvelukoti, Kaaripolun palvelukoti, Lyhytaikaishoidon yksikkö Mummon Kammari ja Päivänkierron asumispalveluyksikkö) ja ikääntyneiden päivätoiminnan ateriapalvelut.

Lisäksi lakon ulkopuolella on osa terveyskeskusten puhtaanapitopalveluista.

JHL vastustaa maanantaina alkavalla lakolla hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä, ja sen piirissä on yli 10 000 liiton jäsentä. Lakko päättyy tiistaina puolenyön aikaan.

Lakon vaikutukset jäämässä ainakin Kuopiossa vähäisiksi

Työtaistelu uhkaa vanhusten ja koulujen ruokailua – Pohjois-Savossa neuvotellaan, mitkä palvelut ovat välttämättömiä lakon aikana

Uusimmat

Savo

Fortum suunnittelee Sorsasalon jätekeskuksen laajentamista

Neuvokkaat rannalla olijat pelastivat liian pitkälle uineen henkilön

Pieksämäen uusi kaupunginjohtaja on Ulla Nykänen

Yksi hukkui Maaningalla

Vieremän hoivakotipäättäjät: apteekkisotkuun voi löytyä ratkaisu

Nainen sai aivovamman polkupyörien risteyskolarissa – oikeus järjesti katselmuksen Kuopiossa ennen tuomiota

Iisalmessa tutkitaan yhä potilastietojen urkintaa – poliisi ei mukana

Kuopiolaismies pakeni poliisia humalassa – oli ajaa rajavartijoiden päälle tiesulussa

Nainen levitti entisestä miesystävästään törkeää väärää tietoa

Lämpötila saattaa nousta jopa 26–27 asteeseen – Pohjois-Savossa juhannusta vietetään vaihtelevassa, mutta lämpimässä säässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.