Lannoitesäkkien varastossa ilkivaltaa Suonenjoella - säkkipaalit leviteltiin ympäriinsä

Ecolan Oy:n tyhjien lannoitesäkkien väliaikaiseen varastoon kohdistui ilkivaltaa kantatie 72:n varressa Suonenjoella lokakuun alkupäivinä. Säkkipaaleja oli revitty ja levitelty ympäristöön. Tyhjät lannoitesäkit olivat odottamassa kuljetusta kierrätykseen.

Operaatiopäällikkö Jouni Kunnari Ecolan Oy:sta sanoo, että asiasta ilmoitettiin myös poliisille. Paikka on nyt siivottu.

Kunnarin mukaan tyhjien säkkien paalit kootaan sellaiselle varastopaikalle, josta ne kelillä kuin kelillä päästään noutamaan kierrätykseen. Paalit ovat tilaavieviä ja painavia, joten kuljetus tehdään suunnitellusti nosturiautolla. Rekka kiertää maakunnassa useamman varastopaikan kerrallaan ja ajaa muovijätteen kierrätyslaitoksiin.

Lannoituskauden ollessa kiivaimmillaan tyhjiä lannoitesäkkipaaleja näkyy välivarastoissa. Ecolan huolehtii kaiken muovijätteen työmailtaan muovinkierrätykseen. Jos täysien tai tyhjien lannoitesäkkien varastolla havaitaan ilkivaltaa, Ecolan pyytää ilmoittamaan siitä suoraan poliisille tai operaatiopäällikkö Jouni Kunnarille.

- Kahdeksan vuoden ajalta nämä ilkivaltatapaukset ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Aika harvinaisia ne ovat, Kunnari sanoo.