Lapinlahden tragedia järkytti paikallisia

Savon Sanomien tietojen mukaan Lapinlahden tragedian erämökki oli kylältä kotoisin olevien veljesten yhteiskäytössä. Mökki sijaitsee Mäntylahden ja Mäkikylän välisessä maastossa.

Mökillä sattui yöllä ampumistapaus, jossa jonka seurauksena kuoli kuusikymppinen mies. Ampumisen uhri kuoli vammoihinsa paikan päällä, vaikka paikalla olleet kutsuivat heti apua.

Suurin osa veljeksistä on jo aiemmin muuttanut pois paikkakunnalta, mutta he kokoontuivat mökille syksyisin metsästämään.

Osa heistä on myös paikallisen metsästysseuran Soukan Erämiesten jäseniä.

Seuran sihteeri Toivo Rytkönen kuuli kotikulman tapahtumista aamulla ja lähti käymään paikan päällä. Uutisessa puhuttiin metsäkämpästä ja Rytkönen luuli, että kyseessä oli seuran kokoontumispaikka Kommiomäen kota.

Seuraavaksi mieleen tuli parin kilometrin päässä oleva veljesten erämökki.

- Vaikea sanoa mitään, kun en tiedä tapahtumien kulusta. Mutta ei tätä osannut odottaa. Jos kyse on riidasta, niin tuntuuhan se hirveältä jos tuolla tavalla ruvetaan välejä selvittämään.

Muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikalta Luukkolantien päässä asuva Seppo Rytkönen ei kuullut yön aikana mitään erikoista.

- Tyttö soitti aamusella ja sanoi mitä uutisissa oli ollut. Sitä kautta sain tietää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veljessurman käsittely alkoi Iisalmessa