Lasse Lehtinen Kuopion stadionhankkeesta: Edes kommunismin kurjina vuosina ei pelattu yhtä huonoissa olosuhteissa kuin Kuopiossa

Entinen kansanedustaja ja Kuopion kaupunginvaltuutettu Lasse Lehtinen puolustaa vahvasti Kuopion jalkapallostadionhanketta. Hän ottaa kantaa tilanteeseen mielipidekirjoituksessaan Kuopion keskuskenttä on pysähtyneisyyden muistomerkki. Teksti julkaistiin sunnuntain Savon Sanomissa.

– Järkevän kokoisen jalkapallostadionin tarve paikkakunnalla on ilmeinen.

– Nykyisten päättäjien ei soisi jäävän historiaan joukkona, joka kuihdutti lajin ja tukahdutti 100-vuotiaan seuran oloihin, jotka olisivat olleet edullisesti korjattavissa, hän kirjoittaa.

 

Hän perustelee uuden stadionin tarvetta muun muassa sillä, että Kuopiossa pelataan myös jatkossa europelejä, Kuopio on kasvava yliopistokaupunki ja nykyinen stadion on vajaakäytössä. Uudella stadionilla voisi hänen mukaansa järjestää myös muita tapahtumia kuin jalkapallo-otteluja.

Hän muistelee myös aikaa, jolloin Suomen maajoukkue pelasi Väinölänniemellä.

– Vaatimukset kentän ja katsomon suhteen eivät olleet samat kuin tänä päivänä. Mitat täyttävä stadion toisi näitäkin pelejä uudelleen Kuopioon.

Hänen mukaansa kuopiolaiset ovat joutuneet kansainvälisen säälin kohteeksi ja että edes kommunismin aikakaudella romanialaiset, turkkilaiset, valkovenäläiset ja puolalaiset eivät joutuneet pelaamaan samanlaisissa olosuhteissa kuin Kuopiossa Eurooppa-liigaa pelanneet joukkueet.

 

Lehtinen toimi Veikkausliigan puheenjohtajana vuosina 2010–2017. Hän on toiminut myös Kuopion Elon johtokunnassa ja HJK:n hallituksen jäsenenä sekä Euroopan parlamentin Friends of Football -ryhmän puheenjohtajana vuosina 2007–2009.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion keskuskenttä on pysähtyneisyyden muistomerkki