Lemminkäinen rakentaa Jynkän ja Karttulan koulut

Kuopiolaisten Jynkän alakoulun sekä Karttulan yhtenäiskoulun rakentajaksi on valittu Lemminkäinen. Sopimus sisältää Jynkän alakoulun sekä Karttulan yhtenäiskoulun ja päiväkodin sekä koulujen yhteyteen tulevien kirjastojen rakentamisen elinkaarimallilla.

Jynkän koulun rakennustyöt käynnistyivät tässä kuussa ja koulu on määrä ottaa käyttöön kesäkuussa 2017. Karttulan yhtenäiskoulun rakentaminen aloitetaan ensi toukokuussa ja koulu valmistuu syyskuussa 2018. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on noin 42 miljoonaa euroa.

Sopimukseen sisältyy rakennusten suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

– Elinkaarimalli on kaupungille kokonaistaloudellinen sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan. Tilat toteutetaan tarpeidemme mukaan. Niiden suunnittelussa on huomioitu opetusryhmien koot, monipuolinen käyttö sekä uuden opetussuunnitelman mukaiset pedagogiset tarpeet, sanoo Kuopion Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Veli-Matti Paananen.

Jynkän alakouluun tulee tilat 540 oppilaalle, pinta-alaa on yhteensä 5 166 bruttoneliötä. Karttulan yhtenäiskouluun tulee tilat 270 oppilaalle ja päiväkotiin 40 lapselle. Karttulan koulussa ja päiväkodissa on pinta-alaa yhteensä 6 380 bruttoneliötä.

– Luomme koulujen alueelle toiminnallisen keskuksen, joka palvelee oppilaiden ja opettajien lisäksi alueen asukkaita, lupaa Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä Lemminkäisestä.