Leppävirralle avataan elämyksellinen Muumi-jääveistospuisto – mukana jäänveiston mestareita

Leppävirran Vesileppiksen hiihtoareenalle avataan joulukuussa Muumi-aiheinen jääveistospuisto. Vesileppis ja Moomin Characters Oy Ltd. ovat solmineet yhteistyösopimuksen asiasta.

Tarinallinen puisto pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi-tarinaan. Vuonna 1957 julkaistuun Muumi-kertomukseen saadaan uutta taianomaista elämää 1,5–6-metristen Muumi-jääveistosten, elämyksellisen kulkureitin, näyttävien valojen, tunnelmallisten äänimaisemien ja tarinankerronnan avulla.

– Jääveistosmaailmassa tulee olemaan tekemistä kaikenikäisille myös jääliukumäkien ja muiden talviaktiviteettien muodossa. Vesileppiksen hiihtoareena on näyttelytilana ainutlaatuinen, sillä se sijaitsee kiveen louhitussa luolassa 30 metriä hotellin alapuolella, ja sen lämpötila pysyy stabiilina, sanoo Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Havainnekuva Muumipeikko-jääveistoksesta. Kuva: Fantasia Works Oy

16:ssa Muumi-veistoksessa käytetty jää on peräisin Lainionjoesta, Kittilän kunnasta, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma.

Muumi-jääveistopuisto on jatkoa aiemmin toteutetulle Ice Cave -jääveistosnäyttelylle. Nyt laajenevaa toimintaa ovat olleet suunnittelemassa Moomin Characters, Vesileppis, Fantasia Works Oy, Snow Solutions Oy (Game of Thrones -jääkylän taustavoimat), Leppävirran kunta ja Jäälinnan mestariveistäjät, kärkiniminään jäänveiston mongolialainen maailmanmestari Lkhavgadori Dorjsuren ja Suomen mestari Anssi Kuosa.

Yhteistyön tavoitteena on luoda Muumi-jääveistospuistosta jokavuotinen, mutta vuosittain teemaltaan vaihtuva näyttely kaikenikäisille kävijöille, joka houkuttelee vierailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Sopimuskumppanit neuvottelevat myös muutamien Muumi-huoneiden avaamisesta Vesileppiksen hotelliin.

Teemapuisto avautuu 26.12.2018.

Havainnekuva Mörkö-jääveistoksesta. Kuva: Fantasia Works Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.