Liikkuvia dinosauruksia Kolmisopen pihalla

Dino World -näyttely aukesi tänään Kolmisopen piha-alueella. Näyttelyssä on noin 35 liiketunnistimella toimivaa dinosaurusta, jotka liikkuvat ja ääntelehtivät, kun joku kävelee ohi. Niistä suurimmat ovat 5–6 metriä pitkiä. Jokaisen dinosauruksen vieressä on siitä tietoa kertova teksti.

– Kävijät ovat kehuneet dinosauruksia hyvin oikean näköisiksi. Ne kääntävät päätään, kourivat raajoillaan, karjuvat ja ikään kuin hengittävät, kertoo näyttelyn Suomeen tuonut Pekka Pekkonen.

Näyttelyssä on joka täysi tunti noin 15 minuutin mittainen dinosaurusshow, jossa esiintyy muun muassa tyrannosaurus rex. Lisäksi lapset voivat ratsastaa liikkuvilla dinosauruksilla kolmen euron lisämaksusta. Näyttely on noin 2 000 neliömetrin alueella halliteltoissa sekä aidatulla ulkonäyttelyalueella, missä on myös kahvio ja dinosaurusaiheisia aktiviteetteja.

Näyttely on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Se on kiertänyt tähän mennessä lähinnä Länsi-Suomen kaupunkeja. Pekkosen mukaan näyttelyyn tuli noin 1 000 kävijää päivässä, kun se oli Tuurin kyläkaupan pihalla. Muuten kävijöitä on ollut noin muutama sata päivän aikana.

Näyttely on perustettu kolme vuotta sitten ja se on ollut aiemmin Saksassa ja Kroatiassa. Sen sisarnäyttely pyörii Norjassa toista vuotta. Dinosaurukset on tehty Hollywoodin elokuvastudioiden lavastepajoilla ja Kiinassa.

Maksullinen Dino World -näyttely vierailee kauppakeskus Kolmisopessa 8–12.7. Se on avoinna arkisin kello 14–20 ja viikonloppuna kello 12–18.