Liikkuvien leikkaustiimien malli jätettiin ministerille

KYSin erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien johtajat luovuttivat tiistaina kannanoton Itä- ja Keski-Suomen sairaaloihin suunnitelluista liikkuvista leikkaustiimeistä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Sairaalat ovat tekemässä sopimusta mallista, jossa erilaisiin leikkauksiin erikoistuneet tiimit liikkuvat sairaaloiden välillä. Tiimit voisivat tehdä vaativia ja harvinaisia leikkauksia alueen sairaaloissa.

Sairaaloilla ja sote-kuntayhtymillä on yhteinen näkemys siitä, että tiimimallilla turvataan maantieteellisesti laajan KYSin erityisvastuualueen sairaaloiden päivystystoiminta ja paikallisen osaamisen säilyminen.

Kannanoton mukaan äärimmilleen vietynä keskittäminen johtaa tilanteeseen, jossa tietyillä erityisen vaativilla osa-alueilla osaaminen on vain yksittäisten lääkärien ja muiden avainosaajien käsissä.

Tiimimalli on osa lain edellyttämää erikoissairaanhoidon järjestämissopimusta. Malli käsitellään kaikissa alueen sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien valtuustoissa syys- tai lokakuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Uusi sovellus paljastaa: Pohjois-Savo on Suomen huono-osaisimpia alueita – pohjalukemien Varkaus hyvä esimerkki ongelmien kampittamisesta

Yle: Juhannuksena karanneita nautoja yhä kateissa Juankoskella – kaksi löytyi sieniretkellä

Auton alle jäänyt kolmevuotias kuoli Kuopiossa – poliisi tutkii asiaa rikoksena, mutta pitää todennäköisenä onnettomuutta

Mikä savolainen nähtävyys tai elämys pitäisi jokaisen kesäkulkijan kokea – Kerro meille vinkkisi, voit voittaa elokuvalippuja

"Tavaraa tähkissä kyllä on, mutta katsotaan nyt millaisia säitä on vielä tulossa" – satokausinäkymät kaksijakoiset

Taidelukion lisämiljoonat läpi Kuopion kaupunginhallituksessa – hankkeen kohtalon ratkaisee valtuusto

Savolaista pähkähulluutta ihmetellään Karibialla – eukonkanto taas kansainvälisissä otsikoissa

Naapureiden neuvokkuus esti uhkaavan rakennuspalon Kuopiossa – tuhkalla täytetty roskis roihahti tuleen Kettulanlahdessa

Kaksi rattijuoppoa jäi poliisin haaviin samana iltapäivänä Kuopiossa – Syvänniemessä päädyttiin ojaan asti

Varkauden murhasta epäilty on tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.