Lomautettujen määrä kasvoi voimakkaasti Pohjois- ja Etelä-Savossa

Lomautettujen määrä on kasvanut merkittävästi sekä Pohjois- että Etelä-Savossa kuluneen kevään aikana vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Pohjois-Savossa oli huhtikuun lopussa 18 423 työtöntä työnhakijaa, mikä on 73 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Valtaosa työttömyyden lisääntymisestä johtui lomautettujen määrän voimakkaasta kasvusta. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli huhtikuun lopussa 6 512, mikä on 5 650 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Ilman lomautettuja työttömien määrä nousi reilulla 2 100 työttömällä. Edellisestä kuusta työttömien määrä nousi, lomautetut mukaan lukien lähes 4 000 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta PohjoisSavossa on 16,6 prosenttia, mikä on 7 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 16,5 prosenttia.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Kuopion seudulla (+79 %) ja Ylä-Savossa (74 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (13,7 %) ja korkein Koilis-Savossa (18,9 %).

Etelä-Savossa lomautettujen määrä kuusinkertaistui vuoden takaisesta. Maakunnassa oli huhtikuun lopussa 9 600 työtöntä, joista lomautettuja oli 2 750.

Työttömien määrä nousi Etelä-Savossa vuodentakaisesta yli 3 600:lla. Työttömien määrään eivät sisälly yrittäjät, jotka ovat ilmoittautuneet työnhakijoiksi saadakseen työttömyysturvaa. He ovat mukana työssä olevissa työnhakijoissa, ja heitä on noin 1000 henkilöä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa huhtikuun lopussa 1 200, mikä on lähes 700 henkilöä ja 52 % enemmän kuin vuosi sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.