Lomautukset tiukkaan syyniin Varkaudessa

Varkauden kaupungin lomautukset huolestuttavat lääninhallituksen sosiaali- ja terveystoimea. Perjantaina suoritetun tarkastuskäynnin perusteella suurinta huoli on perusterveydenhuollossa, jossa pelätään potilasturvallisuuden ja henkilöstön jaksamisen puolesta.

- Lomautuksia joko rajoitetaan tai hoidon saatavuutta seurataan tiiviisti. Päätämme asiasta seuraavan kahden viikon aikana kun laadimme tarkastusraporttia, kertoi osastopäällikkö, läänin sosiaali- ja terveysneuvos Elli Aaltonen.

Tarkastusryhmä kiinnitti huomiota yhteensä neljään eri seikkaan. Yksi niistä on Käpykankaan 87-paikkainen palvelukeskus, jonka kuormitus on tällä hetkellä yli sataprosenttinen.

Tarkastusryhmä kiinnitti huomiota myös sisätautiosaston toimintaan. Osastolla on potilaita, jotka odottavat kotihoitoa ja palveluasumista, eikä heidän paikkansa ole sairaalassa.

Hänen mukaansa Varkaudella on edessään suuri strateginen työ, jota ollaan tekemässä oikeaan suuntaan. Käytössä olevat keinot vaativat osaksi uutta tarkastelua.

- Samaan aikaan esimerkiksi päihdehuolto ja psykiatria on molemmat hoidettu jopa paremmin kuin erinomaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.