Lomautukset tiukkaan syyniin Varkaudessa

Varkauden kaupungin lomautukset huolestuttavat lääninhallituksen sosiaali- ja terveystoimea. Perjantaina suoritetun tarkastuskäynnin perusteella suurinta huoli on perusterveydenhuollossa, jossa pelätään potilasturvallisuuden ja henkilöstön jaksamisen puolesta.

- Lomautuksia joko rajoitetaan tai hoidon saatavuutta seurataan tiiviisti. Päätämme asiasta seuraavan kahden viikon aikana kun laadimme tarkastusraporttia, kertoi osastopäällikkö, läänin sosiaali- ja terveysneuvos Elli Aaltonen.

Tarkastusryhmä kiinnitti huomiota yhteensä neljään eri seikkaan. Yksi niistä on Käpykankaan 87-paikkainen palvelukeskus, jonka kuormitus on tällä hetkellä yli sataprosenttinen.

Tarkastusryhmä kiinnitti huomiota myös sisätautiosaston toimintaan. Osastolla on potilaita, jotka odottavat kotihoitoa ja palveluasumista, eikä heidän paikkansa ole sairaalassa.

Hänen mukaansa Varkaudella on edessään suuri strateginen työ, jota ollaan tekemässä oikeaan suuntaan. Käytössä olevat keinot vaativat osaksi uutta tarkastelua.

- Samaan aikaan esimerkiksi päihdehuolto ja psykiatria on molemmat hoidettu jopa paremmin kuin erinomaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Yrittäjät, piispa ja Kuopion kaupunginjohtaja keskustelivat yrittäjiä kurittaneesta keväästä – Tukea oli saatavilla, mutta kaikki eivät uskaltaneet hakea sitä

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkoi rynnistyksellä – suosituimmat kurssit täyttyivät jo aamupäivällä

Veronpalautukset toivat vilskettä kauppoihin niin paljon, ettei kodinkoneliikkeestä ehditty asiaa kommentoimaan – "Veronpalautukset aktivoivat, kun ne tulevat tilille"

Kysely: Saitko veronpalautuksia? Mihin käytät rahan? Onko elokuu hyvä maksuaika?

Oikeus vangitsi 31-vuotiaan varkautelaismiehen epäiltynä puukotuksesta

Essoten alueella on kymmeniä koronavirukselle altistuneita

Savolainen maajussi Antti, 26, herättää hylättyjä autonraatoja henkiin – Youtube-sarjasta tullut nopeasti yllätyshitti

Yrittäjät ja kirkko pohtivat tänään, mitä ne voisivat oppia toisiltaan koronakriisissä – Katso suora lähetys tilaisuudesta tästä

Korona kuritti julkista liikennettä – työmatkalaisten ja koululaisten odotetaan helpottavan tilannetta

Omaisuus- ja huumerikokset kasvoivat viime vuodesta – Poliisi hämmästelee ihmisten helppouskoisuutta nettipetoksissa – "Sitä välillä ihmettelen, etteikö tämä oppi mene perille"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.