Lompakkokopla iski jälleen

Poliisi on saanut jälleen uusia havaintoja lompakoita tiuhaan tahtiin Itä- ja Keski-Suomessa varastelleista miehistä. Poliisi sai torstaina ilmoituksen kahdesta Joensuussa tehdystä lompakkovarkaudesta. Keskiviikkona miehet nähtiin puolestaan Varkaudessa ja vain puolitoista tuntia kyseistä havaintoa myöhemmin heistä tuli ilmoitus Outokummusta, missä miehet olivat varastaneet yhden lompakon.

Poliisi on onnistunut tarkentamaan tuntomerkkejä autosta, jolla miehet liikkuvat. Auto on hopeanvärinen Peugeot 407. Aiemmin arveltiin, että miehet liikkuvat harmaalla Ford Transit -merkkisellä pakettiautolla, mutta nyt auton merkki on varmistunut Peugeotiksi.

Rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan miehet liikkuvat nyt mitä ilmeisimmin eri puolilla Itä-Suomea. He vaihtelevat paikkaa hyvin nopeasti.

Ainakin kaksi ulkomaalaista miestä on varastellut lompakkoja eri puolilla Keski- ja Itä-Suomea 22. toukokuuta alkaen. Miesten seurassa liikkuu mahdollisesti kolmaskin henkilö, mutta vain kaksi henkilöä on tallentunut valvontakamerakuviin.

Koplan uhriksi on joutunut jo yli 20 henkilöä, pääasiassa iäkkäitä naisia. Heikki Mansikka-aho arvioi, että uhreja saattaa olla enemmänkin, mutta varkaudet eivät ole tulleet poliisin tietoon.

Havainnot miehistä voi soittaa tuoreeltaan hätänumeroon 112. Aiemmin tehdyt havainnot voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näitä lompakkovarkaita poliisi etsii