Loukkaantunut poliisi tehohoidossa

Poliisi on edistynyt Kiuruveden erikoisen liikenneonnettomuuden tutkinnassa, mutta tapahtumien kulku ei ole vielä varmistunut.

Haapajärven poliisilaitoksen ylikonstaapeli suistui tieltä Kiuruvedellä viime viikon perjantaina. Hän on vakavasti loukkaantunut ja tehohoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa, joten poliisi ei ole päässyt kuulemaan miestä itseään kolarista.

Sen sijaan Ylä-Savon poliisille on ilmoittautunut punaisen auton kuljettaja, joka saattoi olla poliisin ilmoituksen perusteella etsimä autoilija. Sivulliset olivat ilmoittaneet hätäkeskukseen häiritsevästi ajaneesta autosta, jota loukkaantunut poliisi oli kolarin aikaan etsimässä.

Poliisiauton tekninen kunto tutkittu

Haapajärven poliisin ylikonstaapeli on päivittäisrikosten tutkija ja kokenut poliisimies, joka oli lähtenyt toimistostaan jäljittämään mahdollista rattijuoppoa. Mies ajoi yksin virkapuvussa poliisin maija-autolla, mutta ei hälytysajona.

Pyhäjärveltä Kiuruveden puolelle ajanut mies suistui tieltä kallioleikkauksen kohdalla. Ensimmäisenä paikalle ehti eteläsuomalainen autoilija, joka kolarin jäljet nähtyään soitti hätäkeskukseen.

Tapausta tutkiva Ylä-Savon poliisi on saanut avukseen onnettomuuksien tutkintaan erikoistuneen katsastusmiehen, joka on tutkinut poliisin auton. Tällä varmistetaan, ettei maijassa ollut vikaa. Tekninen tutkinta on kesken, mutta se tehdään poliisien työturvallisuuden varmistamiseksi.

Ylä-Savon poliisi pyytää yhteydenottoa pyöräilijältä, jota ylikonstaapeli oli pysähtynyt jututtamaan kello 15.48 eli vain hieman ennen onnettomuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.