Lumesta ja jäästä rakennettiin linnoja

Kaikki pieksämäkeläiset oli kutsuttu maanantaina rakentamaan jäälinnaa Poleenin puistoon. Monelle se olikin kutsu päästää luovuus valloilleen.

– Tämä on paras päivä vuodesta, kommentoi jäälinnatyömaalla ahkeroinut koululainen Minttu Kyröläinen Kontiopuiston koulusta.

Tulijat toivat mukanaan litran maitopurkkeihin kotona jäädyttämiään, elintarvike- tai vesiväreistä värinsä saaneita jääpalikoita, joita kertyi ainakin 500. Rakentamassa oli lähes sata lasta sekä myös vanhempaa väkeä kehitysvammaisten Länsirinteen toimintakeskuksesta.

Varsinaista arkkitehtisuunnitelmaa jäälinnarakennelmilla ei ollut, olihan tapahtumakin uusi.

– Ensi talvena aletaan jääpalikoita kerätä jo joululta aina kovien pakkasten aikaan. Rakentamaan ryhdytään sään hieman lauhduttua ja jäälinnan voi rakentaa vaikka vaiheittain, hahmottelee rakentamishankkeen ideoija lastenkulttuurikoordinaattori Piia Säpyskä-Hietala.

Uusimmat

Savo

Luistelemaan pääsee Kuopiossa vaikka heti, mutta laduista avattu on vasta muutama – tarkista avoinna olevat paikat tästä

Lukiolaisen jätskibisnes törmäsi rajoituksiin – "Kaupunki ei kannusta yrittämään. On kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan"

Pelastusylijohtaja: Pelastustoimen aika tulla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun – myös ilmastonmuutoksesta

Uusi ylijohtaja: Pelastusopistolle on tiedossa rooli varautumisen ja pelastustoimen osaamiskeskuksena

Lapinlahden Valion tehtaanjohtaja Kari Lappi jättää työnsä: "Pää on täynnä uusia ideoita"

Kärvistelevän jonottajaisän toive kokisletkassa: Olisipa enemmän pakkasta, niin tölkki tarttuisi oikein kunnolla huuleen

Leppävirran Alapihan koululaiset vaelsivat riemusaatossa uuteen kouluun – katso kuvasarja

THL:n tutkija päivittelee rekan aiheuttamaa kaaosta: "Tässä on kyse valtavasta mielikuvamarkkinoinnista"

Kokis-rekan tausta paljastui: Rahtasi renkaita kuopiolaisfirmassa 1980-luvulla – yöksi parkkiin torille

Kuopion huumepoliiseilta jäljennetty suurin viestijoukko oli luettu perusteettomasti - KKO laittoi pisteen erityisille etsinnöille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.