Lumi muutti maisemaa Savossa - katso kuvat Kuopiosta!

Savossa satoi torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä lunta monessa paikassa yli kymmenen senttiä, joissain paikoissa jopa yli 20 senttiä. Kuopion Savilahden mittausasemalla lunta oli aamulla 16 senttiä, Varkauden Kosulanniemessä 14 senttiä ja Rautavaaralla jopa 23 senttiä. Etelä-Savossa Mikkelin lentoasemalla ja Puumalassa mitattiin kummassakin 12 senttiä lunta.
- Nyt sää on poutaantunut, ja sateita ei ole viikonloppuna luvassa. Lumipeite voi hieman tiivistyä ja painua kasaan, vaikka viikonloppuna onkin reipas pakkaskeli, kertoo meteorologi Petri Hoppula Ilmatieteen laitokselta.

Hoppulan mukaan päivälämpötilat liikkuvat viikonloppuna noin viiden pakkasasteen tuntumassa. Yöllä pakkasta voi hyvin olla yli kymmenenkin astetta, jos pilvipeite rakoilee. Hoppulan mukaan sää on viikonloppuna pääasiassa pilvistä. Välillä pilvipeite voi rakoilla.

Hoppulan mukaan sää lauhtuu selvästi ensi viikonvaihteessa, kun ilmavirtaus kääntyy etelään päin. Viikon puolivälin jälkeen lämpötila voi nousta jopa plussan puolelle. Hoppula ei kuitenkaan usko, että lumet sulavat Savosta kokonaan pois.

- Yöllä lämpötila on kuitenkin vain nollan tuntumassa, joten lumi ei kauhean nopeasti pääse sulamaan. Myös lumen pakkaantuminen hidastaa sulamista.

Itä-Suomessa selvitty lumimyräkästä: Liikenne sujunut illan jälkeen "pelottavan hyvin"

Pelti rytisi Itä-Suomessa - Sankka lumisade hellittänee perjantaina aamuyöllä

Sää muuttunee rajusti ensi viikolla - "Siltä todellakin näyttää nyt"