Lumikolat loppuivat kaupoista

Tämän talven ehdoton myyntihitti on ollut lumikola, joka on loppunut esimerkiksi Kuopion Prismasta jo muutama päivä sitten.

- Tilanne on nyt se, että meillä ei ole kolia, lapioita eikä lumentyöntimiä ollenkaan, eikä niitä saa edes tavarantoimittajalta, kertoo tuotevastaava Henri Antikainen Prisman rakentaminen ja remontointi -osastolta.

- Ensi viikolla saatamme alustavien tietojen mukaan saada lisää tavaraa, mutta se ei ole vielä ollenkaan varmaa. Tänäänkin toistakymmentä asiakasta on kysellyt kolia, ja heiltä olemme kuulleet, että ne ovat loppuneet monesta myymälästä.

Antikainen valittelee, että kausituotteiden menekkiin on vaikea varautua, kun lumentulon määrää ei etukäteen tiedä.

Huimaa myyntiä

- Viime talveen verrattuna lumityövälineitä on myyty kolminkertaisesti, sanoo Antikainen.

K-rauta Naumasesta kerrotaan, että viikkoon tai puoleentoista heillä ei ole ollut kolia eikä lumentyöntimiä. Lisää odotellaan lähipäivinä. Lapioita sentään vielä riittää.

- Tavara on mennyt hyvin kaupaksi ja lisätilauksia on tehty jatkuvasti. Firmat saattavat tilata useita kymmeniäkin kolia kerralla, kertoo myyjä Matti Koivisto.

Volttikadun Carlsonilla lumityövälineitä vielä on, mutta ajoittain tavarantoimituksessa on ollut viiveitä, myöntää myymälänjohtaja Ilkka Konttinen. Välillä saatavuus on ollut heikkoa, ja hetkellisesti on ollut puutettakin joistakin tuotteista.

- Eräältä tavarantoimittajalta kuulin, että on yhä enemmän maita, joihin kolia ja lapioita viedään. Markkinat ovat siis laajentuneet, ja sekin voi vaikuttaa kotimaan toimituksiin.

Carlsonilla lasketaan menekin tuplaantuneen.

Myös muualla maassa lumikolat ovat ainakin paikoin loppuneet kaupoista. Lumikolasesonki on jatkunut tänä talvena yllättävän pitkälle, sillä normaalitalvena kysyntä loppuu ainakin Etelä-Suomessa jo helmikuun alussa.

Uusimmat

Savo

Aktiivinen reserviläinen saa kärsimyskorvauksia valtiolta, kun väärä merkintä esti pääsyn rauhanturvaajaksi

Ilmavoimien upseerien syytteet käsitellään toukokuussa – Simputuksen uhreissa oli useita everstiluutnantteja ja majureita

Nainen raivostui lääkkeitä vieneelle miehelle – uhria kidutettiin tuntien ajan

Tahallinen tulipalo tukki valtatien – sankka savu tuprusi autopalosta suoraan tielle

Useiden maiden puolustusvoimien iso testaustapahtuma näkyy myös Rissalassa – kevään tapahtumaan ehkä Ranskan Rafalet ja iso ilmatankkauskone

Auto päätyi penkkaan Iisalmen yössä – kuski ja apukuski niin humalassa, ettei ajajaa saatu selville

Senioriliike haluaisi käyttää eläkerahastoja: "Hyöty valuisi isotuloisille eläkeläisille"

Siilinjärvellä huutokaupataan satoja pulpetteja ja muuta koulutavaraa purettavasta koulusta

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.