Maakunnat miettivät tukipalveluiden niputtamista

Etelä-Karjala, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala selvittävät yhteisen ict-, talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen perustamista. Yksikkö palvelisi niin uusia maakuntia kuin niiden kuntiakin.

Etelä- ja Pohjois-Karjalassa kyseiset tukipalvelut on jo keskitetty. Ylimaakunnallisella yhtiöllä haettaisiin volyymia ja leveämpiä hartioita. Kolmen maakunnan alueen talous-, henkilöstöhallinto- ja ict-palveluissa työskentelee nykyisin yhteensä vajaat 500 henkilöä.

Maakuntalakiesitykseen sisältyi valtakunnallisen palvelukeskuksen perustaminen, mutta hanke on rauennut. Etelä-Savo tutki Pohjois-Savon tavoin muita valtakunnallisia kumppaneita, mutta päätyi tarttumaan naapureidensa yhteistyöideaan.

– Meidän osuutemme olisi jäänyt vähäiseksi. Tässä on tarkoitus yhdistää resurssit, toivottavasti tasavertaisesti, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kertoo.

– Keskeinen asia on myös työpaikkojen ja osaamisen säilyttäminen maakunnassa.

Tässä mielessä esimerkiksi Pieksämäen kaupungin päätös myydä oma talous- ja palkkahallinnon yhtiönsä ei Mäkisen mielestä ole ristiriidassa tavoitteen kanssa.

Pieksämäen kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymässä kaupassa Kuntalaskenta Oy siirtyy valtakunnallisen taloushallinnon palveluntarjoajan Administer Oy:n osaksi, mutta jatkaa erillisenä yhtiönä. Ostaja on myös sitoutunut jatkamaan ja laajentamaan toimintaa Pieksämäellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Suonenjoella syttyi tulipalo keskiviikkoiltana tehdasalueella

Sporttilainaamon välineet jakoon Kuopion seudun vähävaraisille lapsiperheille

Savo-Karjalan Demarinaisten puheenjohtaja vaihtuu

Traktorikapinasta apua: Maaningan Maitotien kunnostushanke on etenemässä

Kuopion Snellmaninpuisto loppusuoralla: Uusia puita istutetaan loppusyksyn aikana

Vaalijalalta vaaditaan ennakoitavuutta kuluissa

Saimaannorpan suojelu saavutti välitavoitteensa: norppia on nyt yli 400, mutta kanta on yhä hajanainen ja erittäin uhanalainen

Poliisi julkaisi kuvia etnisen kaupan ryöstäjästä: tekovälineessä lukee isolla "JUUSO"

Sopii etenkin turvemaille, joiden osuus on neljännes Suomen metsistä

Metsän jatkuvasta kasvatuksesta vaihtoehto – Avohakkuusta luopuminen pitää hiilinielun käynnissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.