Maakunnat miettivät tukipalveluiden niputtamista

Etelä-Karjala, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala selvittävät yhteisen ict-, talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen perustamista. Yksikkö palvelisi niin uusia maakuntia kuin niiden kuntiakin.

Etelä- ja Pohjois-Karjalassa kyseiset tukipalvelut on jo keskitetty. Ylimaakunnallisella yhtiöllä haettaisiin volyymia ja leveämpiä hartioita. Kolmen maakunnan alueen talous-, henkilöstöhallinto- ja ict-palveluissa työskentelee nykyisin yhteensä vajaat 500 henkilöä.

Maakuntalakiesitykseen sisältyi valtakunnallisen palvelukeskuksen perustaminen, mutta hanke on rauennut. Etelä-Savo tutki Pohjois-Savon tavoin muita valtakunnallisia kumppaneita, mutta päätyi tarttumaan naapureidensa yhteistyöideaan.

– Meidän osuutemme olisi jäänyt vähäiseksi. Tässä on tarkoitus yhdistää resurssit, toivottavasti tasavertaisesti, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kertoo.

– Keskeinen asia on myös työpaikkojen ja osaamisen säilyttäminen maakunnassa.

Tässä mielessä esimerkiksi Pieksämäen kaupungin päätös myydä oma talous- ja palkkahallinnon yhtiönsä ei Mäkisen mielestä ole ristiriidassa tavoitteen kanssa.

Pieksämäen kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymässä kaupassa Kuntalaskenta Oy siirtyy valtakunnallisen taloushallinnon palveluntarjoajan Administer Oy:n osaksi, mutta jatkaa erillisenä yhtiönä. Ostaja on myös sitoutunut jatkamaan ja laajentamaan toimintaa Pieksämäellä.

Uusimmat

Savo

Nuori kuski kaahaili 167 kilometrin tuntivauhtia – Mies ei ole ikinä hankkinut ajokorttia, joten nyt tuli kovennettua

Ei auttanut ehdollinen eikä valvontapanta – Mies jäi kiinni viidennestä törkeästä rattijuopumuksesta rysäyttämällä auton ojaan

Mistä lämpöä pienille varpaille? KYS kaipaa neulelahjoituksia

Hovioikeus: Ryöstäjän vankeustuomio aleni nuoren iän vuoksi – mies vetosi myös tulevaan vauvaan

Itä-Suomen ortodoksit saivat uuden johtajan – "Herra vahvistaa minua ja antaa tarvittavat armolahjat"

Poliisin operaatio herätti huomiota Kuopion keskustassa – miehen riehumista tutkitaan

5-tiellä toikkaroineet autoilijat aiheuttivat useita soittoja hätäkeskukseen

Varkauden lumimummo on tuttu näky ohikulkijoille – lumiukkokisan voittaja on kestänyt rakettihyökkäykset ja autojen roiskeet

Voimakas myräkkä katkoi sähköjä eri puolilla Savoa – tuuli puuskissa jopa 21 m/s

Irja, 75, on mitannut lunta jo vuodesta 1982 ja listaa sen yhtä tärkeäksi kuin syömisen ja juomisen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.