Maakuntajohtaja Huttunen: Finnairin palvelu ala-arvoista ja härskiä vedätystä

Tämä on Finnairilta täysin ala-arvoista palvelua, perustelee Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Jussi Huttunen lähtöään torstaina tapaamaan Finnairin ylintä johtoa.

– Lentoja on peruttu vedoten milloin lentäjäpulaan milloin konepulaan ja tarjotaan korvaukseksi bussia. Nämä ovat bluffiselityksiä. Maailma on koneita täynnä, eikä kaikki sairaat voi olla Kuopion-reitillä. Finnair on ison selityksen velkaa.

Pääsimme viimeksi tiistaina Kuopion kaupunginjohtajan Petteri Parosen kanssa nauttimaan Finnairin Jouluksi kotiin -lupausta, Huttunen sanoo.

– Meidän piti palata 23.40-koneella päivän reissulta Helsingistä. Kentällä ilmoitettiin iltakymmeneltä, että lento on peruttu. Piti mennä hotelliin yöksi. Aamukonekin oli myöhässä, joten pääsimme Kuopioon vasta puolenpäivän aikaan, Hutttunen kertoo.

– Samassa koneessa oli ulkomaisia yritysvieraita, joiden piti olla Kuopiossa jo edellisenä iltana.

Pohjoisirlantilaisen mezzosopraanon Zandra McMasterin ensimmäinen Kuopion-vierailu puolestaan kiersi Helsingin jälkeen lentäen Jyväskylään ja taksilla aamuyöllä Kuopioon.

Huttusen johtamaan delegaatioon lähtevät torstaina Parosen lisäksi, Kuopion kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi ja Normetin toimitusjohtaja Timo Rask.

– Tämä on ollut todella ala-arvoista sotkua. Näitä on ollut paljon, ei yksin Kuopiossa vaan muillakin maakuntakentillä. Tämä on härskiä vedätystä ja monopoliaseman väärinkäyttöä.

– Ei tällä tavalla nosteta Suomea kasvuun ja turvata vientiyritystemme elinvoimaa, jos tämmöinen logistiikkayhtiö kuin Finnair toimii näin epäkelvosti, Huttunen arvostelee.

– Tämä näyttää ihan tarkoitushakuiselta. Saadaan näyttämään, että lennot vähenevät. Nämä lennot eivät voi olla kannattamattomia, kun monet aamuvuorot on vähennetty ja iltavuorot ylibuukattuja.

– Tässä on niin vahvasti vääntö, että vain kaukolennoista huolehditaan ja vain Helsinki–Vantaan toimivuus varmistetaan. Tämä on aika kirpeätä toimintaa maakunnille, Huttunen sanoo.