Maakuntajohtaja iloitsee Kuopion ratapihan saamasta potista: "Tämä osuu nyt kertakaikkisen erinomaiseen saumaan"

Kuopion ratapiha on tiistaina julkaistun hallituksen elvytyspaketin suurimpien yksittäisten väylähankkeiden joukossa. Ratapihan parantamisen ykkösvaiheeseen ja turvalaitteen uusimiseen esitetään lisätalousarviossa 30 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle on varattu puolen miljoonan euron määräraha.

Lue myös: Hallitukselta investointeja myös Savoon: Kuopion ratapihan parannukseen 30 miljoonaa euroa
 

Pohjois-Savon maakuntajohtajan Marko Korhosen mielestä kyse on ensimmäisestä merkittävästä osapäätöksestä Savon radan perusparannuksen kokonaisuudessa. Väylävirasto on luokitellut Kuopion ratapihan kansallisesti tärkeiden ratapihojen luokkaan. Nykytilassaan sen luokitus on kuitenkin moniongelmainen sekä tavaraliikenteen että henkilöliikenteen kannalta.

– Tämä osuu nyt kertakaikkisen erinomaiseen saumaan. Ratapihan kunnostaminen, uusi henkilötunneli ja rakenteilla oleva matkakeskus tornitaloineen tekevät Kuopiosta entistä tärkeämmän liikenteellisen solmukohdan. Se on tärkeää niin maakunnan asukkaiden, elinkeinoelämän kuin matkailun näkökulmasta, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Maakuntajohtaja kuvailee ratapihaa kuokka maahan -hankkeeksi. Suunnitelmat ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa. Väylä on arvioinut ratapihan parantamisen kokonaiskustannuksiksi 47–50 miljoonaa euroa.

– Se, että töihin päästään heti, otettiin tyytyväisyydellä vastaan meillä maakuntaliitossa, ja kiitokset kuuluvat useille eri tahoille. Maakunnan edunajamisen verkosto on tehnyt väsymätöntä työtä Pohjois-Savon kärkihankkeiden edistämiseksi. Lämpimät kiitokset kaikille, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallitukselta investointeja myös Savoon: Kuopion ratapihan parannukseen 30 miljoonaa euroa