Maanteillä ajettiin yllättävän jouhevasti

- Kyllä oli hyväntuulisia ihmisiä liikenteessä, ylikonstaapeli Hannu Kauppinen liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä sai kiitellä autoilijoita torstai-iltana joulun menoliikenteessä.

Pitkin Suomea poliisit ihmettelivät samaa: Rattijuoppoja jäi kiinni tavallista pyhänalusiltaa vähemmän ja isoja vahinkojakaan ei tiedetty sattuneen alkuyöhön mennessä.

Pakkanen tosin hyydytti autoja niin, että Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet joutuivat auttamaan, minkä vain ehtivät.

Kolaririntamalla kuitenkin oli hiljaisinta moneen jouluun.

- Pohjois-Savossakaan ei tullut poliisin tietoon isoja hämminkejä. Puhallutimme noin 200 kuljettajaa ja nollaa näytti järjestään, Kauppinen kertoi.

- Liikennettä oli vilkkaasti, mutta hyvin oli tilaakin. Joulunviettäjien tulon näki, kun monet ajoivat suksiboksit katolla. Hyvä olikin ajella, sillä tiet olivat kunnossa, pinnassa hyvä kitka ja tunnelma ihan hyvä.

- Eniten autoilijat ihmettelivät, että poliiseja oli ulkona pakkasessa tekemässä valvontaa ja puhalluttamassa autoilijoita.

Kauppisen mukaan Savon poliisit pärjäävät pakkasessakin: Torstai-iltanakin vaikka pakkanen paukkui noin 30 asteessa, niin ei ollut sentään tuulista. Etelästä tulleet autoilijat olivat silti ihmeissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.