Maaperä ja suunnitelmien muutokset viivästyttivät kylmäaseman nousemista Saaristokadun varrelle, mutta nyt asia on etenemässä

Kuopion Saaristokadun varrelle on suunnitteilla uusi kylmäasema. Apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen esittää ensi keskiviikkona kokoontuvalle kaupunkirakennelautakunnalle, että Saaristokadun ja Siikarannan risteyksestä vuokrataan 2 430 neliön alue St1 Oy:lle aseman perustamista varten.

Kylmäasema palvelisi alueella liikkuvia autoilijoita ja veneilijöitä. Tankkauspisteiden lisäksi asemalle tulisi myös septitankin tyhjennyspiste veneen käymäläjätteiden tyhjentämistä varten.

Alue on vanhaa täyttömaata. St1 on teettänyt alueella maaperätutkimuksen, jossa alueelta on löytynyt pilaantuneita maita. Yhtiö myös teettää tarvittavan riskiarvion, kunnostussuunnitelman ja tarvittavat maaperän kunnostukset. Kuopion kaupunki osallistuu kunnostamiskustannuksiin osallistumalla pilaantuneiden maiden vastaanottomaksuihin.

Alueen vuokra-aika olisi ensi elokuun alusta heinäkuun 2035 loppuun. Tontin vuokraksi on tässä vaiheessa suunniteltu 10 000 euroa vuodessa. Rakentamisen on tarkoitus alkaa tulevana kesänä.

Tontti on osoitettu asemakaavassa liike-, toimisto- ja huoltoasemarakennusten korttelialueeksi. Sen rakentamista on suunniteltu jo aiemmin, mutta työ on viivästynyt maaperästä ja suunnitelmien muutoksesta johtuen. Polttoainesäiliöt oli ensin tarkoitus rakentaa maan päälle, mutta lakimuutos, jolla asia olisi ollut mahdollista, ei tullut voimaan, joten ne tehdään maan alle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Sari Essayah (kd.) on pettynyt maan hallituksen EU-linjaan: "Olen jättänyt vastalauseen kaikkiin yleiseurooppalaisiin velkahankkeisiin"

Harri Kauhasen seitsemän ravintolaa myynnissä – "Ei pakon edessä, yhtiöt voivat hyvin"

Koronakesän terassi-ilmiö löytyy myös Kuopiosta – "Minusta täällä on suomalaiset turvavälit"

Kuopiolainen Jaakko Arvonen,12, rakentaa vieheensä itse ja oppi, millainen uistin maistuu kuhalle

Nuori mies halusi kokeilla autoaan – KKO:n mukaan nuoruuden ymmärtämättömyys otettava huomioon rangaistuksessa

4.7. tämä vain verkkojuttu//Popita avaa ovet ja verkkokaupan

8 900 euroa maksaneet graniittitaulut asennettiin ylpeydellä Saaristokadulle, 11 vuotta myöhemmin ne seisovat rujossa kunnossa – tilalle voi olla luvassa "normikyltit"

Neljä nautaa narrattiin kotiin Jäppilässä

Poliisi epäilee kolariauton kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta

Hotelli Savonsolmun tilanne yhä auki: ”Kyseessä oli selvä pilailija, joka syystä tai toisesta vedätti”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.