Maaseutu- ja metsäiltamissa Muuruvedellä tavattiin tuttuja, katseltiin koneita ja kokeiltiin hirrensyöksyä

Kivennavan maaseutu- ja metsäiltamissa Muuruvedellä kuului joka puolelta puheensorinaa ja naurua. Järjestäjän mukaan iltamissa kierteli 1 500–2 000 kävijää.

Lapsenlapsensa kanssa Eetu Villmanin kanssa tapahtumaan Juuasta tullut metsätilallinen Riitta Villman on käynyt siellä jo monta kertaa.

– Täällä näkee paljon tuttuja ja näytän pojalle koneita ja maaelämää, hän kertoo.

Metsäkoneen kyytiin kapuaminen onnistuu nuorelta Hannes Lukkariselta Helmi Laitisen avustuksella. Hannesta voisi Helmin mukaan kiinnostaa joskus kokeilla metsäkoneen ajamista.

Koneet kiinnostavat myös vanhempia kävijöitä. Nilsiäläinen maanviljelijä Jaakko Taskinen ja suonenjokelainen metsätilallinen Pentti Vehviläinen innostuivat kapuamaan näytillä olevan traktorin kyytiin. Kaksikko on ennalta tuntematon toisilleen, mutta samanhenkisessä seurassa kaikki ovat vähän kuin tuttuja keskenään.

Alueen laidalla harjoiteltava hirrensyöksy luonnistuu toisella yrittämällä jo melko hyvin nilsiäläiseltä vihannes- ja hevostilalta iltamiin tulleelta Sanna Turuselta.

– Tämä näyttää yksinkertaisemmalta kuin mitä se on, hän naurahtaa.

Turunen on ensimmäistä kertaa iltamissa ja on positiivisesti yllättynyt tapahtuman suuruudesta.

Puhevieras Anu Vehviläinen ei saapunut iltamiin tänä vuonna perinteiden mukaisesti traktorilla. Hänen lisäkseen puhujavieraana olivat MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja metsäkeskuksen aluejohtaja Helena Remes.

Marttilan puheen kärki oli metsävaratietolakiin suunniteltavan uudistuksen kyseenalaistaminen. Uudistusta tehdään Euroopan unionin ympäristödirektiivin takia.

– On kotikutoista tulkintaa, että yksityismetsien lohkotiedot pitäisi avata direktiivin takia julkisiksi.

Lue lisää lauantain Savon Sanomista.