Markkinoille tulee savolaista giniä: "Hieno esimerkki paikallisesta yhteistyöstä"

Alkoholivalmistaja Lignell & Piispanen ja kuopiolainen Ravintolamestarit Oy ovat tislanneet yhteistyössä uuden, savolaisen ginin. Mestari Ginin luvataan yhdistyvän Kuopion alueen makuihin.

Savolaista makumaailmaa ginistä löytyy lähialueen metsistä kerätystä ketunleivästä sekä Suomessa kasvatetusta tillistä. Kolmas juomassa käytetty mauste on tyrni.

– Tämä on hieno esimerkki paikallisesta yhteistyöstä yli toimialarajojen. Mestari Ginissä korostuvat alueellinen osaaminen ja intohimo paikallisen ruoka- ja juomakulttuurin kehittämiseen, Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Harri Nylund toteaa tiedotteessa.

– Oli upeaa päästä valitsemaan mausteet etukäteen ja hioa makua yhdessä henkilökunnan kanssa. Harvoin pääsee juomatuotteen kehitykseen mukaan jo ennen sen olemassaoloa, Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen iloitsee.