Markku Suokonautio valittiin Sonkajärven kirkkoherraksi

Sonkajärven kirkkoherraksi valittiin Sonkajärven seurakunnan kappalainen Markku Suokonautio. Sukevalla vuosina 2004-2005 ja kappalaisena vuodesta 2008 toiminut Suokonautio sai annetuista äänistä hieman yli puolet.

-Halusin luottaa sonkajärveläisiin, ja sukevalaisiin myös, koska meillä on nämä kaksi keskusta. Toivottavasti nyt sitten minä tulen olemaan heidän luottamuksensa arvoinen, Suokonautio kommentoi voittoaan.

Seurakuntalaiset jaksoivat vielä sunnuntaina saapua uurnille ja kokonaisäänestysprosentti nousikin hieman yli 39 prosenttiin.Korkeaa äänestysprosenttia tuore kirkkoherra piti merkkinä siitä, että seurakunta on ihmisille tärkeä. Äänioikeutettuja seurakuntalaisia vaalissa oli yhteensä 3310.

Vuonna 2002 Veikko Kettusen tullessa valituksi kirkkoherraksi äänestysprosentti oli yhteensä 22. Tuolloin kirkkoherranvaalissa ei vielä ollut ennakkoäänestysmahdollisuutta.

Suokonautio on herättänyt paljon keskustelua tempauksillaan. Nelisen vuotta sitten hän muun muassa saarnasi Lapinlahden kirkossa Lallin puvussa kirves kädessä. Kiuruveden kirkossa hän taas esitti jumalanpalveluksessa Satumaa-tangon. Myös hänen sanomisistaan on tehty kanteluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suokonautio ei saa jatkaa Sonkajärvellä

Suokonautio: Suomen kirkossa ei minulle tilaa