Marko Kilpi haluaa taistella koulukiusaamista vastaan

Kokoomuksen Marko Kilpi kuvailee valtuustopaikan ratkeamisen jälkeen tunnelmiaan mukaviksi ja sanoo odottavansa valtuustotyötä mielenkiinnolla.

– Motivaatio vain kasvaa, kun alkaa ymmärtää, että tässä ihan oikeasti pystyy vaikuttamaan asioihin, Kilpi toteaa.

Kilpi on ollut esillä kouluturvateemalla, jonka hän kokee olevan luotevaa jatkoa työhönsä poliisina nuorten ja lasten parissa.

– Jos pystyn esimerkiksi sellaiseen sitkeään ilmiöön kuin koulukiusaamiseen vaikuttamaan olennaisesti sillä tavalla, että asialle saadaan ihan oikeasti tehtyä jotain, niin siinä on sitten kyllä yhdelle miehelle ihan tarpeeksi, ja se on jo aikamoinen saavutus.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Raassina pääsi hänkin selvästi läpi Kuopiossa, vaikkei yltänytkään edellisissä kuntavaaleissa saamaansa yli tuhannen äänen äänivyöryyn. Näissä vaaleissa Raassina keräsi 524 ääntä.

Kokoomuksen saavuttamat 12 paikkaa Kuopion kaupunginvaltuustossa ovat Raassinan mielestä torjuntavoitto.

– Jos ajattelee kuntaliitostilannetta, mistä lähdimme skabaan keskustaa vastaan, niin kyllä tämä on erittäin tyydyttävä tulos. Tietenkin haluan korostaa, että kuntapolitiikassa tehdään yhteistyötä puolueiden kanssa, ja täällä ei selkeää oppositio–hallitus-asetelmaa ole. Väitän, että Kuopiossa on hyvä jatkaa tällä vaalituloksella eteenpäin, Raassina sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.