Matin ja Liisan koulussa levoton syksy

Matin ja Liisan koulun opettajat ja oppilaat Lapinlahdella toivovat, että koulussa voitaisiin viimeinkin keskittyä koulunkäyntiin. Syksy on ollut levottomin moneen vuoteen.

- Tänä syksynä on ollut yhtä villiä kuin aiemminkin, mutta nyt on tullut vakavampia välikohtauksia, joissa oppilaat ovat satuttaneet itsensä, yhdeksäsluokkalainen Karoliina Holopainen sanoo.

Koulussa on ollut esimerkiksi tappeluita, joiden seurauksena on jouduttu oikomaan nenä. Yhden kerran oppilaalta on takavarikoitu teräase, jolla hän uhkasi toista oppilasta.

Koulukiusaamista on yhdeksäsluokkalaisten tukioppilaiden mielestä yhtä paljon kuin ennenkin, mutta se on entistä vakavampaa. Enää ei pelkästään uhkailla vaan toimitaan. Kiusaamista harrastetaan myös netin kautta.

Oppilaiden mukaan päätekijöitä on 640 oppilaan koulussa 3-4, ja he saavat muut mukaansa. Levottomuudet ovat suurimmillaan ruokatunnilla ja välitunneilla.

Poliisit ovat vierailleet koululla usein ja puhuttaneet tekijöitä.

Levottomuus on näkynyt jonkin verran myös vapaa-aikana. Nuoret ovat esimerkiksi kokoontuneet rautatieaseman bunkkeriin ryypiskelemään.

Aiheesta lisää sunnuntain Savon Sanomissa