Melalahden koulun vanha puoli korvataan uudella

Riistaveden Melalahden sisäilmaongelmista kärsivän koulun vanha osa aiotaan purkaa ja rakentaa tilalle korvaava uudisosa. Lisäksi korjattaisiin koulun vuonna 1992 valmistunut uudempi puoli.

Kuopion kaupunginhallitus käsittelee esitystä maanantaina.

Hanke esitetään aloitettavaksi vuonna 1953 valmistuneen rakennusosan purkamisella.

Koko hanke edellyttää 2,2 miljoonan euron rahoitusta, josta uudisosan kustannusarvio on 1,8 miljoonaa euroa. Kustannukset jakautuvat kahdelle vuodelle. Työt alkaisivat kesällä.

Koulu tarvitsee väistötilat purku- ja rakennustyön ajaksi lukuvuonna 2017–2018. Väistötilat on suunniteltu niin sanottuna konttiratkaisuna Riistaveden koulun pihalle.

Uudempaa rakennusosaa korjataan ensi vuonna vaihtamalla esimerkiksi lattiamattoja, maalaamalla ja ilmanvaihtolaitteita uusimalla. Liikuntasalin lattia vaihdetaan uuteen.

Oppilaiden ja henkilöstön sisäilmaongelmaan viittaavien oireiden vuoksi koululle perustettiin tarkastusryhmä viime kesänä. Kaupungin tilakeskus kiinteistön omistajana selvitti korjaus- ja muutostöitä. Koulun vanha osa on poistettu käytöstä kokonaan.

Kolme opetusryhmää on siirretty koulun laajennusosan puolelle ja kolme Riistaveden koululle. Esikoulu on siirtynyt Melalahden päiväkotiin.

Oppilaiden vanhemmat järjestivät mielenilmaisun joulukuussa. He vaativat kahden koulun yhdistämistä ja kokonaan uuden koulukeskuksen rakentamista sisäilmaongelmaisten tilalle.

Opetusjohtaja Leena Auvinen puolestaan esitti suunnittelun jatkamista tilakeskuksen näkemyksen mukaisesti eli koulun vanha osa puretaan ja tilalle rakennetaan uusi.

Vanhempainyhdistys on halunnut sisäilmaongelmiin pikaista helpotusta, koska lukuisat oppilaat ja kaikki opettajat oirehtivat.

Vanhemmat epäilevät korjaustoimien riittävyyttä. Myös tiedottamista pidetään riittämättömänä.

Melalahden koulussa on noin 120 oppilasta ja seitsemän opettajaa. Koulun vanhaa osaa korjattiin viimeksi toissavuonna.

Oppilasrajojen tiukka noudatus lopettaisi kymmenkunta koulua Kuopiossa