Mervi Berg Pielavedeltä on Vuoden luokanopettaja

Pielavetinen Mervi Berg on valittu Vuoden luokanopettajaksi. Suomen Luokanopettajat ry on jakanut tätä tunnustusta jo vuodesta 1999.

Berg on tunnettu erinomaisena tiimipelaajana, joka uskaltaa ottaa kiperätkin asiat puheeksi ja vie asioita eteenpäin rakentavasti. Hän toimii aktiivisesti OAJ:ssa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti, Suomen Luokanopettajien tiedotteessa mainitaan.

Bergin kerrotaan painottavan opettajantyössään tiimityötä ja toiminnallista opetusta sekä opettajien keskinäistä yhteistyötä.

Uutta opetussuunnitelmaa Berg pitää tarpeellisena. Muuttuvassa yhteiskunnassa koulun on uudistuttava, mutta kaikkea ei voi eikä pidä muuttaa kerralla.

– Opettajat suhtautuvat perusteltuihin uudistuksiin innostuksella. On kuitenkin muistettava, että uuden luomiseen tarvitaan myös riittäviä resursseja, Vuoden luokanopettaja korostaa.

Berg näkee ensiarvoiseksi sen, että työyhteisössä ollaan herkkiä huomaamaan kollegoiden kuormittuneisuus ja uskalletaan puhua uupumuksesta.

– Opettajantyössä olennaisinta on tiedonjanon ja uteliaisuuden herättäminen oppilaassa – ei pelkästään se, mitä opiskellaan, vaan myös miksi opiskellaan, hän tähdentää.

Opetusfilosofiassaan hän painottaa välittämistä ja lapsen kohtaamista aidosti kaikessa opettamisessa. Kasvatuksen ohella koulun on Bergin mielestä pyrittävä antamaan hyvä pohja yleissivistykselle.

– Koulun tiedonjakajan rooli on vähentynyt. Nyt koulun tehtävänä on ennen kaikkea juurruttaa vahvuus ja varmuus etsiä tietoa ja oppia siivilöimään sitä, Berg korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.