Mervi Simoska valittiin Juvan johtoon

Etelä-Savon maakuntaliiton hallinto- ja kehittämisjohtaja Mervi Simoska siirtyy Juvan kunnanjohtajaksi. Juvan kunnanvaltuusto antoi maanantaina Simoskalle 25 ääntä.

Toisena kärkiehdokkaana haastateltu ja testattu Leppävirran perusturvajohtaja Paula Tiihonen sai vaalissa kaksi ääntä. Kunnanhallitus ei tehnyt esitystä valittavasta, vaan esitti virkavaalin järjestämistä periaatteessa kaikkien kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden kesken.

Mervi Simoska on hallintotieteiden maisteri ja 45-vuotias. Hän on Lapin Simossa syntynyt mikkeliläinen.

– Minusta juvalaiset saavat kuntaa leijonaemon lailla puolustavan johtajan. Parhaat päätökset juvalaisten asioista osaavat tehdä juvalaiset itse. En ole suuruuden ekonomian kannattaja.

– Pidän juvalaisten rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Juva on sopivan kokoinen toimimaan edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä erityisesti julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyössä.

Simoskan mukaan tasapainoinen talous on itsenäisen kunnan paras tae. Ensimmäisiä tartuttavia asioita onkin melko vakaassa kunnossa olevan 6500 asukkaan kunnan tulevan talouden suunnittelu. Juva on myös siirtämässä sote-palvelunsa Etelä-Savon uuteen sote-kuntayhtymään.

– Moni kokee muutoksen uhkaksi. Itse koen sen myös suureksi mahdollisuudeksi.

Itseään uusi kunnanjohtaja kuvaa määrätietoiseksi, päättäväiseksi ja yleensä positiiviseksi.

– Duracell, taskuraketti ja kirppu ovat nimityksiä, jotka myös tunnistan. Olen rippeistä tehty viisilapsisen perheen kuopus, pienikokoinen ja kevytrakenteinen Simoska kuvailee.

Simoskan omaan perheeseen kuuluu insinöörimies ja kolme poikaa, 14-vuotiaat kaksoset ja 5-vuotias kuopus.

Juvan kunnanjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun Heikki Laukkanen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle ensi lokakuussa. Laukkanen täytti talvella 64 vuotta. 30 vuotta Juvaa johtanut Laukkanen on tämän hetken pitkäaikaisimpia johtajia yhdessä kunnassa.