Messut vetävät tasaiseen tahtiin Keski-Savossa

Messut kiinnostavat yleisöä Keski-Savossa taantumasta huolimatta.

Vuorovuosina järjestettävien Varkauden Savon Sampo -messujen ja Pieksämäen Savon Solmu -messujen kävijämäärä on asettunut noin 4 000:een.

Lauantaina Pieksämäen jäähallilla pidetyt Savon Solmu -messut oli tiivistetty tänä vuonna yksipäiväisiksi ja nimetty Pop Up Pieksämäki -messuiksi.

Messupäällikkö Santtu Varpainen Pieksämäen Nuorkauppakamarista piti ratkaisua onnistuneena.

–Ruuhkaa oli mukavasti. Tuntuma on, että kävijöitä oli päivän aikana saman verran kuin ennen kahdessa päivässä, Varpainen arvioi tuoreeltaan lauantaina.

 

Jäähalliin saatiin säpinää myös sillä, että messuosastojen hinnoittelua viilattiin pienyrittäjille edullisemmaksi.

Sisäpaikan neliöhintaa laskettiin lähes neljänneksellä 60–65 euroon, ja yrittäjille tarjottiin mahdollisuutta yhteisosastoihin.

–Paikallisuus kiinnostaa ihmisiä. On hyvä, että messuilla on muutakin kuin isoja teollisia firmoja, sanoi Paula Koponen Warkauden Nuorkauppakamarista.

Sisustus- ja lahjatavaraliike Vanilla Skyn kauppias Liisa Karjalainen ja hänen kanssaan osaston jakanut lastenvaateliike Tikruliinin kauppias Petriina Holmström olivat tyytyväisiä.

–Tuotiin myymälä ihmisten luo. Tämä on hyvä tapa saada pienillä yrityksille näkyvyyttä, sanoi Holmström.

Näytteilleasettajia oli jäähallissa ja sen pihapiirissä kaikkiaan viitisenkymmentä, eli saman verran kuin kaksi vuotta sitten.

 

Messujen vetonauloja olivat Jokeri Pokeri Boxin ja Arttu Wiskarin esiintymiset sekä jäähallin kupeeseen tuotu Mortonin konttiravintola.

–On myyty toista sataa burgeria ja muut ruoat päälle. Ruokaa on tehty niin kovaan tahtiin kuin on ehditty, ynnäili ravintoloitsija Jarna Kaplas konttiravintolan saldoa iltapäivällä.

Kaplas kertoi, että merikonttiin rakennettu mobiiliravintola pystytetään tänä kesänä Pieksämäen torin lisäksi Varkauden Hertunrantaan.

Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisosasto tarjosi tekemistä perheen pienimmille.

–Tytöt ovat viihtyneet täällä kymmenestä asti, sanoi Jonna Taavitsainen, jonka tyttäret Jianca ja Jadelin keskittyivät vesivärimaalaukseen.

Poikansa Jannen kanssa liikkeellä ollut Ari Juutinen tiivisti monen messukävijän tunnelmat.

–Hyvät messut. Näytteilleasettajat ovat aktiivisia ja ystävällisiä.

Savon Solmu -messut järjestettiin 26. kerran.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.