Miehet myivät tupakkaa ja alkoholia yli 30 lapselle

Etelä-Savon poliisi on selvittänyt rikossarjan, jossa kahden keski-ikäisen savonlinnalaisen miehen epäillään välittäneen yli 30 lapselle ja nuorelle tupakkaa ja alkoholia Savonlinnassa.

Miesten epäillään välittäneen päihteitä 10-17-vuotiaille lapsille pääasiassa paikallisten lähikauppojen ympäristössä.

Poliisi epäilee miehiä tupakan myyntirikoksesta, alkoholirikoksesta ja lievästä alkoholirikoksesta joulukuun 2009 ja joulukuun 2010 välillä.

Miehet ovat kuulusteluissa myöntäneet teot. Poliisi on antanut alkoholia välittäneelle miehelle sakot. Toinen mies välitti tupakkaa ja alkoholia sellaisia määriä, että poliisi on siirtänyt valmistuneen rikostutkinta-aineiston syyttäjän arvioitavaksi.

Tupakan välittäminen ja myyminen alaikäisille on ollut rangaistavaa 1. lokakuuta alkaen.

Vihjeitä tuli lisää

Koska tupakan ja alkoholin ostajat olivat niin nuoria, poliisi on ilmoittanut tapauksista myös sosiaaliviranomaisille, koulun edustajille ja lasten vanhemmille.

Etelä-Savon poliisin mukaan poliisi sai tutkinnan aikana useita vihjeitä lisää, että Savonlinnan alueella on nyt paljastuneiden välittäjien lisäksi muitakin, jotka antavat tai myyvät tupakkaa ja alkoholia lapsille.

Vihjeiden mukaan osa välittäjistä toimii kauppojen lähellä, osa niin, että lapset hakevat tupakat ja juomat suoraan välittäjien kotiovelta.

Poliisi neuvoo vanhempia ottamaan havaitsemansa lapsen alkoholin tai tupakan käytön rohkeasti esille ja puuttumaan asiaan.

Vinkkejä päihteiden välittäjistä voi antaa virka-aikana Savonlinnan poliisipäivystykseen puh. 071875 5200.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.