Mielipiteen kirjoittanut sairaanhoitajaopiskelija: "Perinteistä hyvää opetustyötä pitäisi arvostaa enemmän"

Kun kuopiolainen sairaanhoitajaopiskelija Minna Huovinen päätti kirjoittaa sairaanhoitajaopinnoista mielipidekirjoituksen Savon Sanomiin, taustalla oli pitkäaikainen tyytymättömyys.

Hän halusi herättää keskustelua sitä, miten ammattikorkeakoulukentän muutokset näkyvät käytännössä.

Opetus ei ollut Huovisen mielestä tarpeeksi hyvää, eivätkä opinnot sen takia tuntuneet mielekkäiltä.

– Koko opiskelujen ajan valitimme opiskelukavereiden kanssa toisillemme, että eihän tämä voi olla näin, Huovinen kertoo.

Luokkalaisten kanssa pohdittiin jo pitkään, että joku voisi kirjoittaa asiasta jonnekin.

– Ajattelin, että eihän tämä keskenään urputtamalla parane. Kaverit antoivat sitten toiveita, että mitä asioita voisi nostaa esille. Paljon piti tietysti karsia.

Huovinen on saanut kiitosta rohkeudesta, että kirjoitti aiheesta omalla nimellään vielä opintojen ollessa kesken. Hän valmistuu sairaanhoitajaksi ennen vuoden vaihdetta, mutta opetustunteja ei ole enää jäljellä.

– Haluan sanoa sen, että jokaisen opiskelijan täytyy tietenkin vastata omista opinnoistaan, mutta on koulun tehtävä vaatia tiettyä osaamistasoa. Mitä varten koulu ylipäätään on, jos ajatus on, että oppiihan sitä guuglaamallakin.

Minna Huovinen toivookin, että lähiopetusta ja perinteisiä opetustunteja olisi taas enemmän.

– Opettajissa on oikeasti hyviäkin. Perinteistä hyvää opetustyötä pitäisi arvostaa enemmän, sillä siinä oikeasti oppii parhaiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.