Mies kaahasi moottoripyörällä Puijonkatua ylös 80 km/h -nopeutta

Poliisi ei saanut selvitettyä kaikkia Kuopiossa viime kesänä ja syksynä tahallaan kaahanneen moottoripyöräporukan osallisia.

Muutamien nuorten miesten porukka ajoi Kuopion keskustassa ja lähitaajamissa tahallaan jopa 70–100 kilometrin tuntinopeutta taajama-alueella. He ajoivat usein ilman valoja tai käyttivät moottoripyörällä ajoon myös kevyen liikenteen väyliä.

Miehet nähtiin useita kertoja eri kokoonpanoissa ajamassa rekisterikilvettömillä moottoripyörillä kaupunkialueella. Miehet keulivat ja kaahasivat keskustassa arkiöisin eri kokoonpanoissa eikä ajoihin osallistuneiden määrästä ole tietoa.

Yksi mies löytyi piilosta

Yksi miehistä jäi kiinni, kun kolme moottoripyöräilijää erehtyi rälläämään keskustassa keskellä lauantaipäivää viime syyskuussa. Kolmikosta tuli poliisille niin paljon ilmoituksia ohikulkijoilta, että poliisit tavoittivat lopulta yhden kuljettajista pitkän takaa-ajon jälkeen.

Mies oli mennyt piileskelemään kerrostalon pihaan keskustassa, mutta sivulliset käräyttivät hänet poliisille.

Päivän aikana kolme moottoripyöräilijää oli nähty keulimassa ja kaahailemassa muun muassa kaupan pihassa Inkilänmäen–Puijon alueella. Kun poliisipartiot tulivat paikalle, moottoripyöräilijät pakenivat Puijolle ja yksi katosi jonnekin maastoon.

Toinen miehistä ajoi kevyen liikenteen väyliä pitkin keskustaan, jossa hän ajoi Puijonkatua ylös torille 80 kilometrin tuntinopeutta.

Miehen perässä ajaneen poliisipartion mukaan moottoripyöräilijä ajoi neljä kertaa päin punaisia liikennevaloja, mutta tapauksessa oli onnea mukana ja muu liikenne sai väistettyä eikä kolareita sattunut.

Kun poliisit löysivät piiloon menneen kuljettajan, hän osoittautui kuopiolaiseksi 18-vuotiaaksi mieheksi.

Miehellä oli hallussaan kääntöveitsi ja puukko. Lisäksi hän oli päihtynyt kannabiksen käytöstä.

Tuomioksi sakkoja

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja lievästä kavalluksesta 90 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 540 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksu.

Oikeus katsoi, että syyskuussa ajokieltoon määrätyn miehen ajokielto on nyt kärsitty eli sen pituudeksi tuli seitsemän kuukautta.

Lisäksi poliisi on tutkinut toisen 18-vuotiaan miehen osuutta liikennerikoksiin, mutta häntä vastaan ei ole nostettu syytettä ainakaan toistaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Pieksämäki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilökuntaa – tavoitteena kahden miljoonan euron säästöt

Ylä-Savon soten hankintalistalla kaksi uutta laitetta röntgeniin

Supersyysloman laaja kattaus kiinnostaa Kuopiossa

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Rattijuoppo kolaroi rajusti moottoritiellä ja heitti U-käännöksen poliisiauton keulaan

Halvat talvirenkaat uhkaavat viedä ojaan

Opintopsykologi: Selvitellään ja arvioidaan, mutta missä se hoito tapahtuu?

Kuopion oppilas- ja opiskelijahuollossa jaetaan niukkuutta ja viivettä – 2021 ammattikorkeakoululaisetkin YTHS:n palvelujen piiriin

Itä-Suomen yliopisto: Keskikokoiset kunnat toimivat pienimmillä kustannuksilla – Pieniä kuntia voisi kannustaa kuntaliitoksiin

Muistatko miltä Matkus näytti, kun Googlen kamera kuvasi aluetta ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten? Savon Sanomat selvitti, miten katukuva Kuopiossa on muuttunut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.