Mies kaahasi moottoripyörällä Puijonkatua ylös 80 km/h -nopeutta

Poliisi ei saanut selvitettyä kaikkia Kuopiossa viime kesänä ja syksynä tahallaan kaahanneen moottoripyöräporukan osallisia.

Muutamien nuorten miesten porukka ajoi Kuopion keskustassa ja lähitaajamissa tahallaan jopa 70–100 kilometrin tuntinopeutta taajama-alueella. He ajoivat usein ilman valoja tai käyttivät moottoripyörällä ajoon myös kevyen liikenteen väyliä.

Miehet nähtiin useita kertoja eri kokoonpanoissa ajamassa rekisterikilvettömillä moottoripyörillä kaupunkialueella. Miehet keulivat ja kaahasivat keskustassa arkiöisin eri kokoonpanoissa eikä ajoihin osallistuneiden määrästä ole tietoa.

Yksi mies löytyi piilosta

Yksi miehistä jäi kiinni, kun kolme moottoripyöräilijää erehtyi rälläämään keskustassa keskellä lauantaipäivää viime syyskuussa. Kolmikosta tuli poliisille niin paljon ilmoituksia ohikulkijoilta, että poliisit tavoittivat lopulta yhden kuljettajista pitkän takaa-ajon jälkeen.

Mies oli mennyt piileskelemään kerrostalon pihaan keskustassa, mutta sivulliset käräyttivät hänet poliisille.

Päivän aikana kolme moottoripyöräilijää oli nähty keulimassa ja kaahailemassa muun muassa kaupan pihassa Inkilänmäen–Puijon alueella. Kun poliisipartiot tulivat paikalle, moottoripyöräilijät pakenivat Puijolle ja yksi katosi jonnekin maastoon.

Toinen miehistä ajoi kevyen liikenteen väyliä pitkin keskustaan, jossa hän ajoi Puijonkatua ylös torille 80 kilometrin tuntinopeutta.

Miehen perässä ajaneen poliisipartion mukaan moottoripyöräilijä ajoi neljä kertaa päin punaisia liikennevaloja, mutta tapauksessa oli onnea mukana ja muu liikenne sai väistettyä eikä kolareita sattunut.

Kun poliisit löysivät piiloon menneen kuljettajan, hän osoittautui kuopiolaiseksi 18-vuotiaaksi mieheksi.

Miehellä oli hallussaan kääntöveitsi ja puukko. Lisäksi hän oli päihtynyt kannabiksen käytöstä.

Tuomioksi sakkoja

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja lievästä kavalluksesta 90 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 540 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksu.

Oikeus katsoi, että syyskuussa ajokieltoon määrätyn miehen ajokielto on nyt kärsitty eli sen pituudeksi tuli seitsemän kuukautta.

Lisäksi poliisi on tutkinut toisen 18-vuotiaan miehen osuutta liikennerikoksiin, mutta häntä vastaan ei ole nostettu syytettä ainakaan toistaiseksi.

Uusimmat

Savo

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Huumerikolliset retostelivat rahoillaan – kännykästä löytyi kuvat setelinipuista ja aseista

Mies lähetti salassa pidettäviä tietoja naisen työnantajalle

Poliisi epäilee kylpylän sähkölaitepaloa tahallaan sytytetyksi

Loistokkaat vanhat hurmasivat Kuopiossa – katso kuvat värikkäistä mekoista, särmistä puvuista ja upeista kampauksista

Karjalan lennostoon uusi päävartio – myös kasarmirakennus uusitaan

Vanhojen tansseissa viuhui tennareita – Tapakouluttaja: "Ovat ehdottomasti etiketin vastaiset"

Käräjäoikeus vangitsi naisen ja miehen epäiltynä taposta – Kuulusteluissa puhuttu asioita ristiin

Nuoret tarvitsevat lisää apua mielenterveyspulmiin – kunnat palkkaavat kouluihin psykiatrisia sairaanhoitajia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.